Hvor mange orienteringsløpere er det i Norge??

Til redaksjonskontoret hvor nettavisen OPN.no inngår er flommen av henvendelser mildt sagt enorm, men ikke alt gjelder orientering, og spørsmål om hvor mange o-løpere det er i Norge er heller ikke hverdagskost, men tidligere i høst kom det en slik konkret henvendelse.



Nå som Eventor er laget som et samlet system for påmeldinger til orienteringsløp under Norges Orienteringsforbunds paraply, så bør i alle fall den delen av svaret være ganske enkel å hente ut.

Man bør f.eks. kunne ta ut fra den gigantiske databasen hvor mange ulike brikkenr. som har vært i bruk i 2014.

Deretter justerer man litt for å fange opp tilfeller hvor en løper har brukt flere bikkenummer og tilfeller hvor flere personer har brukt samme brikke. Dette kanskje vaskes ut helt automatisk, avhengig av strukturen som ligger i bunn.

Så plusser vi på de som er med i bedriftsorientering. Tallene fra Rogaland, Bergen, Trondheim, Hedmark og Oslo bør det være mulig for noen å hente ut.

De som bedriver dobbelt (bedrift / NOF) og/eller løper bedrift i flere områder må justeres.

På toppen av dette kan man f.eks. si at man skal ha deltatt i minst 3 terminfestede løp, altså ikke treninger, i en av kategoriene (bedrift-o / klubb-o) det siste året for å være en tellende orienteringsløper.

Forhåpentligvis får man da et høyest mulig tall, men om det kryper noe særlig over 5.000 navn totalt er vel et stort spørsmål, men allikevel naturlig nok positivt om det gjør det.

Uansett, som man skjønner, veien opp til 1 prosentmålet, som tilsier +/- 50.000 o-løpere, er ganske lang.

OPN.no anslår at det er 5.000 aktive orienteringsløpere i Norge, et tall vi er kjent med at også andre kunnskapsrike personer innenfor o-idretten ser på som et ikke usannsynelig tall - Hva mener du?


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler