Hvor mange hadde medlemskap?

Kommentar

Godt over 2.000 nordmenn deltok i helgen i det 70 kilometer lange turrennet Marcialonga. Mens o-idretten tviholder på sin lukkethet, er alle velkommen på skirenn!



Sykling, løping og langrenn er beslektede idretter til orienteringen, skogens idrett, som har det til felles at de har vind i seilene. Vi har en mosjonsbølge, men også en grønn bølge i form av at folk søker seg ut i skog og mark, og opp på fjellet.

O-idretten på sin side har fallende trendlinjer, stikk i strid med hva en grønn mosjonsbølge skulle tilsi, men dette er en helt naturlig og logisk konsekvens av gjentatte feilvalg og gale prioriteringer innenfor o-bevegelsen.

En av feilvalgene er at o-sporten tviholder på klubbtilhørighet for å la Kari og Ola nordmann få ta del i konkurranseorienteringen.

Et slikt tankegods er minst 15-20 år på overtid - dette handler nemlig mye om hvordan samfunnet rundt o-idretten har utviklet seg. Nye tider krever som kjent nye løsninger, og OPN.no vil ikke bare hevde at orienteringens ledere henger fast i gårsdagens løsninger og gårsdagens tankegods, men også at o-sportens ekskludering av det store mosjonssegmentet bidrar sterkt til de fallende kurver.

La oss minne om at godt over 2.000 nordmenn, i følge nettstedet Langrenn.com, gikk turrennet Marcialonga, og at vi i midten av mars har Birkebeinerrennet med 16.000 til 17.000 påmeldte.

Ingen spør om deres klubbtilhørighet!

Vil du derimot bidra med inntekter til o-arrangører og o-forbund gjennom startkontigent, kjøp av brikke med mere, samt prate om helgens orienteringsløp i lunsjen på din arbeidsplass - Ja, da blir du kastet på dør - Forstå det den som kan!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Fotonote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler