tv_o_loper_liten

Hovedløps-vinnerens hemmelige våpen

Videoen som ungdommene filmet på trening avslører hva som ligger bak fremgangen til sørlandets beste ungdomsklubb. Gode treninger og mye moro er resepten til Vegårshei-ungdommenes flotte resultater.
vegarhei-gode-ungdommer-2010



Glade ungdommer fra Vegårshei. Foto: Privat.

Gjennom Vegårshei ILs egen ungdomsblogg ser man tydelig at det er hard trening kombinert med masse moro og ablegøyer som er oppskriften.

Bloggen har eksistert i noen år allerede, og det er ungdommene selv som står for innholdet.

Siste blogg-oppdatering er fra en innetrening i idrettshallen i desember i år. Der terpes det o-teknikk og løpes intervaller (se direkte link i bunn av saken).

På de to siste års hovedløp har ungdommene fått godt betalt for all treningen som er nedlagt.
vegarshei-synnove-braten-jon-nilsen-2010
Synnøve Bråten og Jon Nilsen fra Vegårshei. Foto: Privat.

Synnøve Bråten (15) tok gull på langdistansen under årets hovedløp på Jervskogen i Trøndelag. Også i 2009 ble det medalje. Den gangen en sølvmedalje på sprinten.

Jon Nilsen (15) fulgte i år opp med bronse på sprinten i Trondheim sentrum. Dagen før ble det en flott fjerdeplass på langdistansen.

Det var påmeldt seks ungdommer fra Vegårshei på årets hovedløp. Det var flest av alle klubbene i Agderfylkene.

Vegårshei har lange tradisjoner innen orientering og mange kart og flott terreng tilgjengelig. Når man har krydret dette med entusiastiske ledere og foreldre, så har klubben igjen fått en fin blomstring.

I løpet av 2010-sesongen sikret klubben seg også trenerekspertise. Den tidligere storløperen Tallak Olav Grytting hjelper ungdommene til å bli ennå bedre. Tallak ble nominert i kategorien Årets trener på årets O-galla for sin innsats i ungdomsgruppa i Vegårshei.

Dermed er andre ungdomsklubber advart foran 2011-sesongen.

Link til ungdomsbloggen i Vegårshei IL
Direkte link til video fra innetrening i Vegårshei-hallen

 




Mulig relevante artikler