Aprilspøk på OPN.no, 1. april 2014. Grafikk: OPN.no.

Aprilspøk på OPN.no, 1. april 2014. Grafikk: OPN.no.

Hjertevarm aprilspøk på OPN.no

Det var mye hjerteskjærende fortvilelse ute i o-bevegelsen tirsdag 1. april. Etter utrolige 3.435 sammenhengende dugnadsdager med o-nyheter ble leserne møtt av det hjerteråe budskapet om at O-forbundet hadde overtatt OPN.no og bestemt seg for å legge ned dette hjertegode nettstedet. Men, fortvil ikke - Orientering på nett - OPN.no - vil fortsatt sette dagsorden også i tiden fremover!



Nettavisen OPN.no - Orientering på nett - startet opp helt fra scratch og med fullstendig blanke ark 1. november 2004.

Oppstarten kom til som en indirekte følge av at den store gjengen som drev eliteavisen o-nett.com hadde gått lei etter kort tid, og siden har vel egentlig ingen sett noe særlig til dem heller, og fremfor å gi andre mulighet til å drive siden videre, valgte de å nappe ut stikkontakten - svart skjerm ble resultatet - hvilket var både kortsiktig og lite storsinnet overfor o-bevegelsen.

Jeg mente uansett at det var for galt at en så flott sport som skogens idrett - orienteringen, ikke skulle være ute på nett - fremtidens plattform.

Den gangen lå NOF med brukket rygg på nett, hvilket forbundet i et nyhetsmessig perspektiv i og for seg fortsatt gjør. Rett skal være rett, det kommer cirka én artikkel der om dagen (for øvrig svært liten produksjon, med en mann fast på lønningslista), men som folk også påpeker: "Forbundets nyheter er så kjipe, ensidige og tilsminkede, at man får en flau smak i munnen av å lese deres propagandastoff". Forhåpentligvis er dette noe det nye forbundsstyret evner å ta tak i.

Det er jo også slik at det er lite hensiktsmessig av et forbund å bruke store penger på en egen nettavis. Dette er det vel egentlig kun O-forbundet som er så lite helhetstenkende at det gjør. De burde jo heller sørge for at det kommer nyheter om orientering ute i andre eksterne publikasjoner med et større og bredere publikum, enn å svi av så mye midler på interne satsinger for en ytterst begrenset leserskare.

Uansett, det eneste som var på plass i slutten av oktober 2004, da OPN.no så dagens lys, var da som nå, et varmt og brennende hjerte for orienteringen, og i tillegg en evne og vilje til å bruke store ressurser både i form av tid og penger til å gi o-idretten en levende nettavis.

Siden den tid har det gått 9 1/2 år med mange, mange tusen fine og klikkelskede hjertesaker, og selv om OPN.no har endret seg over tid, er det forsatt slik at det er denne nettavisen som setter dagsorden i o-Norge.

Slik vil det altså også være fremover - til glede og nytte for enkeltløpere, klubber, kretser og det sentrale apparatet i de flotte lokalene på Ullevål Stadion.

Tirsdagens melding om at OPN.no var overtatt av NOF, som så hadde bestemt seg for å legge ned siden, var altså en såkalt aprilsnarr :)

Heng med - O-bevegelsen trenger både ditt og OPN.no sitt hjerte og engasjement!

Hjertelig aprilhilsen Geir Nilsen
Redaktør OPN.no - Orientering på nett

Fotnote
Mens anonyme og useriøse debattanter som "faktasjekk", "webtilskuer" og "arr", kan slå om seg med den ene usannheten etter den andre, er det slik at man som aktør innen media ikke kan bløffe i øst og vest, men at det er en aksept for at man slår en fleip denne ene dagen i året, altså 1. april.

For øvrig er det OPN.no bekjent svært unikt at et mediehus er så kreativt og raust at det donerer en av sine publikasjoner fullt og helt til aprilsnarrenes verden - slik det altså ble gjort med OPN.no 1. april i år, og da med budskapet som du leser inne i hjertet øverst i denne artikkelen.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler