Har 150 doble tur-o-poeng - Vil noen bytte?

Plukking av turorienteringsposter er fin trening, både for å lese kart og løping i terreng, foruten den gode naturopplevelsen dette gir. Men hva gjør man når man plutselig sitter der med 150 poeng for mye?



Lørdag plukket jeg 15 tur-o-poster på Kilemoen, et terreng nordvest for Hønefoss i Buskerud.

Arrangørene Ringerike Orienteringslag (ROL) hadde laget opplegget slik at man enten kunne ta postene i helt valgfri rekkefølge, slik turorientering normalt er, eller som en ferdig definert orienteringsløype. Sistnevnte gir i dette tilfellet en vesentlig lenger reise enn om man tar postene i en rekkefølge med utgangspunkt i korteste vei totalt sett.

Jeg tente på idéen om å følge ROLs forslag til o-løype. Eksakt løypelengde tør jeg ikke men mye om, men det hele tok noen få sekunder under timen.

Etter en vinter med ekstremt mye jobbing i tjeneste for nasjonalidretten langrenn og nettavisen Langrenn.com, som tradisjonen tro de siste 5 årene, og med dette der av følgende formforfallet og en tilhørende vektøkning gjennom vinteren, gikk det rimelig tungt under lørdagens tur-o på tid.

For å få nok en bekreftelse om at trening faktisk hjelper, valgte jeg å ta en re-løping av den samme løypa på Kilemoen mandag ettermiddag.

Og, ja, trening hjelper - Tiden denne gangen ble 49:06 - altså over 10 minutter raskere.

Men nå sitter jeg her altså med en hel masse doble tur-o-poeng - totalt 150 i tallet.

Hva gjør jeg da med disse?
Finnes det en byttebank, en bytteordning, slik som med glansbilder og frimerker?


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler