publikum_01_cropped_521x350

Golden Goal stiller i NM

Henrik Elvestad, fra sportsprogrammet Golden Goal, går ikke av veien for en utfordring. Torsdag om en uke stiller den uredde TV-profilen opp i NM-langdistanse i orientering.


Komikeren har skjønt hvor tøft det er, og nøyer seg med å konkurrere mot de yngste jentene.

Opprinnelig var det tenkt at den uredde «spilloppmakeren» skulle stille opp i den lengste løypen, i konkurranse mot noen av verdens beste seniorløpere på herresiden. Men nå har produksjonsteamet og Elvestad selv innsett sin begrensning.

- Vi har kommet frem til at den yngste juniorklassen for jenter, D17-18, er mer enn tøff nok, sier arrangementsansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Jan Arild Johnsen.

Johnsen har holdt i trådene på Orienteringsforbundets side av bordet i dialogen med TV2 og Golden Goal.

Premissene er at Elvestad, som kommer til å løpe for den nyopprettede klubben Golden Goal Orienteringsklubb, skal starte som nummer 1 i startfeltet som totalt teller rett over 40 løpere.

- Elvestad kommer til å starte åtte minutter foran neste løper, med mål om å ikke komme sist til mål, forklarer Johnsen.

Med to minutter startintervall mellom hver løper betyr det at NM-debutanten får cirka 90 minutters forsprang på sist startende juniorjente.

- For å være helt sikker på at Elvestad ikke løper seg bort på Romeriksåsen, kommer vi til å utstyre ham med GPS. I tillegg vil han få med seg Bjørnar Valstad som skygge, smiler Johnsen.

Bjørnar Valstad er ingen hvem som helst i orienteringssammenheng. Generalsekretæren i Norges Orienteringsforbund kan skilte med individuelt VM-gull fra både 1999 og 2004.

Avtalen er at han primært skal være i bakgrunnen, som «skygge». Men samtidig skal den tidligere storløperen fungere som en trygghet og sikkerhetsventil, slik at Elvestad ikke løper seg helt bort i sin jakt på poster på torsdag om en uke.

I tillegg til nevnte Valstad, skal Elvestad også følges av den best trente kameramannen i produksjonsteamet til Golden Goal.

Kameramannen har med seg et håndholdt kamera på ferden gjennom NM-løypen, og opptaket vil bli klippet ned til et 5-6 minutters innslag som skal sendes på TV2 i løpet av høsten.

At Henrik Elvestad i det hele tatt får lov til å stille opp i NM i orientering er et unntak fra konkurransereglene til Norges Orienteringsforbund. Men en ser på dette som et engangstilfelle og en unik mulighet til å gi idretten god pr, samtidig som det vil gi meningmann et innblikk i hvor krevende det er å ta seg frem i realt norsk skogsterreng i kamp om NM-medaljer.



Mulig relevante artikler