Vegard Ruttenborg

Vegard Ruttenborg

Gjennombruddsår for Ruttenborg

- Jeg har blitt flinkere til å finne ut hva jeg skal trene på, i tillegg har jeg økt mengdene, forteller Vegard Ruttenborg fra Løten Orienteringslag. I påsken trippet Ruttenborg på lette ben inn til seier i Tour de Värmland, tidligere i måneden gjorde han et kvantesprang i sin egen NM-historikk.


Vegard Ruttenborg. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
Vegard Ruttenborg, i spiss, og Martin Vister i finalejakten i Tour de Värmland. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

De siste årene har Vegard Ruttenborg vært fast inventar blant de 10-15 beste i de ulike junior-NM. Spesielt 11. plasser ser det ut til at 20-åringen har vært glad i.

I Haugesund første helgen i april ble det derimot bronse i natt-NM i den sterke klassen H 19-20 for Ruttenborg.

I nyvinningen Tour de Värmland i pÃ¥sken, 5 løp på 4 dager ved svenske Karlstad og Filipstad, skulle 20-åringen egentlig ikke bry seg så mye om konkurransene.

- Jeg er på treningssamling med Innlands-O og Løten O-lag. Planen var å ikke ta det så hardt i konkurransene, men siden jeg lå så bra an ble det til at jeg kjørte konkurransetempo i de siste løpene.

I finalejaktstarten la Ruttenborg i vei som nummer 2 i klasse H17-20, 72 sekunder etter Indre Østfold OK's talent Martin Vister.

- Jeg fikk en liten sleiv på 1. post, deretter fikk jeg fin flyt og tok igjen Martin cirka 3/4 ut i løypa. Da tok jeg føringen for å kjenne på Martin - selv følte jeg meg lett og fin, forklarer Ruttenborg.

I den avsluttende delen, som gikk som sprint inne på motorstadion i Kil, overbeviste Ruttenborg med fokusert blikk, stø og sikker orientering, samt et lekende lett steg. Med trygg margin avgjorde han duellen med Vister til sin fordel.

Løper 1.000-metere
- Hva er hemmeligheten bak det løftet vi nå ser?

- Jeg er blitt mye flinkere til å finne ut hva jeg skal trene på, i tillegg har jeg økt mengdene.

- Blant annet har jeg i vinter løpt 1.000-metere sammen med NTNUI, forklarer Ruttenborg. Selv studerer han til elektroingeniør ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

- Hva er planen fremover?

- Nordisk mesterskap i Finland i juni er første målet. Dersom jeg kommer med dit, og i tillegg gjør det bra der, så kan junior-VM i Italia senere i sommer bli et mål, avrunder Vegard Ruttenborg, som kan se ut til Ã¥ være i starten av sitt gjennombruddsÃ¥r i O-løypa.



Mulig relevante artikler