Kartutsnitt fra O-festivalen 2011 på Nesodden.

Kartutsnitt fra O-festivalen 2011 på Nesodden.

Gigantbommene minutt for minutt

Tre toppløpere hadde ankeretappen for hvert sitt lag på O-festivalen. På etappens 11. post gikk de samtidig på hver sin kjempesmell. Se bommene minutt for minutt.


Bækkelagets Sportsklub ved Tone Wigemyr, Galina Vinogradova for Halden Skiklubb og Betty Ann Bjerkreim Nilsen fra Lillehammer Skiklubb kjempet alle i fronten av O-festivalens damestafett da det gjensto kun noen få poster, så startet bommingen og dramatikken for fullt.


10. post er helt øverst i kartbildet. Nederst er 11. post. Cirka midt i mellom er GPS-punktene for Lillehammer (grønn), Bækkelaget (blå) og Halden (brun).


Her er de fortsatt ganske godt samlet, men på neste kartutsnitt starter spredningen "i alle retninger".






Her har Bækkelaget vært på posten.


Halden på vei inn for stempling, mens Lillehammer med sitt grønne punkt fortsatt er langt unna posten og i feil retning.






Lillehammer har omsider vært på posten, samt at Fredrikstad Skiklubb ved Marianne Riddervold Kahrs nå er med i kampen om 3. plassen.

Som man ser var det grådig bomming. Rekkefølgen i mål ble som det står i saken "Tre gigantbommer da Bækkelaget vant" følgenden; Bækkelaget, Halden og Lillehammer. Fredrikstad tok hånd om 4. plass.

By the way: Om noen skulle tro at det var B-vare som var ute på denne etappen så kan det nevnes at vinnerlagets Tone Wigemyr har hatt en rekke representasjonsoppgaver for Norge, Galina Vinogradova vant verdenscupsprinten i Gøteborg tidligere i uka, mens Betty Ann Bjerkreim Nilsen er stafettverdensmester sammen med Anne Margrethe Hausken og Marianne Andersen fra Ungarn i 2009.

GPS-trackingen for hele etappen kan spilles av på nytt via denne linken
O-festivalens hjemmeside




Mulig relevante artikler