Francois Gonon

Francois Gonon mot WOC 2010

Norske VM-løpere kom i helgen til kort mot franskmannen Francois Gonon - og det i trøndersk terreng, bare et drøyt år før VM i Trondheim.

For et par år siden trodde alle at Norge skulle gjøre rent bord i forbindelse med en verdenscup i myrterrenget ved Hovden og Bykle  i Aust-Agder. Men Norge ble fullstendig ydmyket av konkurrentene.

I helgen var det igjen klart for en ny ydmykelse. Franske François Gonon, som løper for finske Paimion Rasti, vant søndag Frol IL's Blåveisløpet i Levanger i Nord-Trøndelag.

Gonon vant 26 sekunder foran Lars Skjeset, NTNUI, og 1,38 foran Carl Waaler Kaas, også NTNUI.

Dermed har franskmannen, som løp inn til bronse på VM's langdistanse i 2008, gitt et klart varsku om at han også behersker trøndersk terreng. Neste høst arrangerer Norge VM i Trondheim...

Lars Skjeset - Francois Gonon - Carl Waaler KaasVinnertrioen. Fra venstre: Lars Skjeset, Francois Gonon og Carl Waaler Kaas. Foto: Frol IL.

Dameklassen ble vunnet av Line Hagmann, NTNUI, foran Frols Gøril Rønning Sund.