Skog fra langdistansen under VM i Tsjekkia 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Skog fra langdistansen under VM i Tsjekkia 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Forbundet tar 528 kroner



Mandag viste OPN.no et regnestykke som synliggjør forskjellen i startkontigenter for en familie på fire, to voksne og to barn i alderen 13-16 år.

Mens denne familien kunne etteranmeldt seg til løp i Gøteborg sist helg for en samlet prislapp stor kroner 730, omregnet til norsk valuta, hadde etteranmelding til løp i Norge helgen i forveien kommet på 1.760 kroner.

I etterkant av mandagens artikkel ble OPN.no oppringt fra en kar som kunne fortelle at Norges Orienteringsforbund (NOF) av nevnte sum forsynte seg med romslige 528 kroner gjennom sin faste løpsavgift på 30%.

Dette betyr altså at dersom en barnefamilie på fire finner ut at de ønsker å etteranmelde seg til den norske sesongåpningen i Østfold så går 1.232 kroner til arrangørene, som tross alt gjør en kjempeinnsats i å arrangere flotte løp, mens ikke mindre enn 528 kroner tilflyter kontorene på Ullevål Stadion.

Mandag kveld ble OPN.no også gjort oppmerksom på at NOF visstnok skal være i ferd med å rulle ut et nytt avgiftsregime hva gjelder løpsavgift på uformelle kveldsløp.

- Alle løp som har mer enn 30 kroner i startkontingent skal betale inn løpsavgift, ble vi fortalt.

Om det er klubbene eller barnefamiliene som bør føle seg ranet av Forbundet lar OPN.no det være opp til den enkelte leser å vurdere, men det synes opplagt at Norges Orienteringsforbunds styre og administrasjon snart bør ta en skikkelig gjennomgang av sin utgiftsside.

For med dessverre stadig mindre orienteringsaktivitet, beveger vi oss i retning av at byrden med å finansiere det sentrale orienteringsbyråkratiet er på god vei, om den ikke allerede er det, til å bli altfor stor for de dessverre stadig færre gjenværende klubbene og orienteringsløperne.

nb! Det tas forbehold om regnefeil og eventuell feilaktig informasjon rundt dette med løpsavgift.

Se også artikkelen "Sverige 730 kroner - Norge 1.760".

Kommentar av Geir Nilsen
Redaktør OPN.no




Mulig relevante artikler