mari_fasting

Fasting og Lund storløp på Eidsvoll

Mari Fasting, NTNUI og Øyvind Lund, Raumar var beste løpere i Eidsvolls jubileumsløp ved Finnkollen øst for Eidsvoll lørdag.


Fasting misset EM-plass under testløpene i Levanger, men viste fin form lørdag.

- Jeg startet to minutter bak Ingunn Hultgreen Weltzien og fikk øye på henne ganske tidlig. Da ble jeg nok litt ivrig, gjorde noen småfeil, og Ingunn forsvant for meg igjen. Da jeg kom i mål var jeg usikker, men det viste seg at jeg hadde knepet meg foran henne, sier en fornøyd NTNUI-løper.

- Er du tilbake for fullt etter uhellet med pinnen i øret for noen sesonger siden?

- Ja, jeg føler det. Men av og til blir det litt mye jeg vil ha med meg, og det går nok ut over det o-tekniske, sier Mari, som fra høsten av tar fatt på sin Master-oppgave som sivil-arkitekt ved NTNU.

Nå skal Mari Fasting forsøke å gjøre en god figur i Nordic Tour, og deretter rette fokuset mot VM-testløp og forhåpentlig VM.

Løperne møtte to terrengtyper lørdag. Først "åsterreng" i og med at løypene startet rett ved berømte "Wergelands utsikt" på Finnkollen, og deretter mer flatt og uoversiktellig terreng inn mot mål på sletta av nedlagte Finnkollen hoppbakke.

Øyvind "Prefontaine" Lund, fra Raumar vant herreklassen.

- Han løp styggfort, sier leder Roar Saxhaug i Eidsvoll O-lag. Sju kilometer på ned mot 40 minutter er raskt i dette terrenget.

Saxhaug er strålende fornøyd med jubileumsløpet: - Selvsagt hadde vi ønsket noen flere enn de 140 løperne som kom, men det var lørdag og kollisjon med Unionsmatch og litt andre ting.

Eidsvollingene fikk ihvertfall på en fin måte markert lagets 50-årsjubileum, som o-legenden Ole G. Braaten og hans venner stiftet på Festiviteten den 8. januar 1960. Kartet var helt nytt etter laserkoter.

Dorte Narum fra Vallset/Stange O-lag vant NOFs pokal som beste D 13-14-løper.

---

Link til resultater via resultat-tjenesten i høyre marg.Mulig relevante artikler
       *      *