Sørreisa Orienteringslag

Far og sønn i NM-ultra

- Har det hendt tidligere at far/sønn har fullført NM Ultra i samme klasse, spør Ivar Helgesen, løpsleder for årets ultralange mesterskap i Sørreisa.Svein Harald Hansen. Faksimile: Nordlys.

NM Ultralang er kanskje mesterskapet med flest unike historier og kuriositeter. I fjor skrev OPN.no om Kristiansand OK's H50-løper Jon Bjørgum som var til start da mesterskapet ble arrangert i Odda.

Tidligere i høst har vi behørig omtalt Nittedal OL's Bente Skari og ektemannen Geir sin deltakelse under årets ultra-NM i Sørreisa.

Noe som derimot ikke er løftet frem i lyset er de fire løperne fra OK Silsand.

Aller først kan nevnes Tarjei Gautefall Nicolaisen. I fjor vant han TV Norges populære føljetong fra Norges sydspiss til Nordkapp - 71 grader Nord. I NM Ultra for 2-3 uker siden ble det ikke seier, men løpet ble gjennomført på hederlig vis til en 44. plass. Tiden var på sekundet 1 time lenger enn Olav Lundanes sin vinnertid.

På 49. plass fulgte Håvard Hansen. Og på 58. plass finner vi hans far. 55 år gamle Svein Harald Hansen. Gutta er far og sønn.

Og årsaken til at disse to konkurrerte mot hverandre er å finne hos den fjerde løperen fra OK Silsand.

Det var nemlig Odd-Ivan Lorentsen som utfordret Hansen sr. til å stille til start i O-idrettens lengste mesterskapsøvelse.

- Jeg hadde ikke problemer med pusten, men det var beina som ga meg problemer, uttalte Svein Harald Hansen selv til Nordlys etter løpet.

- Jeg hadde krampe i beina flere ganger i løpet, og måtte tøye ut før jeg kunne fortsette, forklarte han videre.

Når vi først er inne på temaet far og sønn kan duoen Eskil og Aslak Kinneberg fra Raumar OL også plasseres på kuriositetenes alter.

Eskil vant H17-18 med 1 minutt og 41 sekunder, mens pappa Aslak var plasseringsmessig nær ved å havne i motsatt ende av resultatlista. Kinnebergs tid på 5 timer 12 minutter og 13 sekunder gjorde at han kun hadde én fullført løper bak seg ved denne korsvei.

Men for å avslutningsvis pense tilbake til ingressens spørsmål. - Har det hendt før at far og sønn har fullført NM Ultra i samme klasse, eller for den saks skyld mor og datter - noen som vet - skriv i så fall gjerne et innlegg nedenfor.