Erlend Slokvik

Erlend Slokvik

Erlend Slokvik:
- Medaljene burde ikke vært delt ut

VM 2009, Miskolc - Ungarn

Alle de 4 tetlagene i VM-stafetten valgte å avbryte siste etappe etter at Martin Johansson skadet seg stygt. Allikevel valgte det Internasjonale Orienteringforbundet å dele ut VM-medaljer. - Dette burde ikke vært gjort. Kan vi nå være trygge på at løpere vil stoppe neste gang, spør den tidligere landslagstreneren.


Det er høyst sannsynelig at den som hadde valgt å løpe videre istedet for å hjelpe Martin Johansson ville løpt inn til VM-gull.

Allikevel valgte Anders Nordberg, Thierry Gueorgiou og Michal Smola å stoppe for å hjelpe sin svenske konkurrent etter at han hadde fått en 12 centimeter lang pinne inn i låret.

- Når løpere som kjemper om VM-medaljer kommer opp i en situasjon som dette så burde det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF) annullere stafetten, understreker Erlend Slokvik.

- Kan de gjøre det?

- Juryen har så stor makt at jeg mener den kan gjøre det, forklarer Slokvik, overfor OPN.no.

- Nå er medaljene allerede delt ut til Sveits, Russland og Finland. Burde disse landene levere inn medaljene?

- Nei, det skal de ikke. Løperne har bare gjort jobben sin. Vi kan ikke forvente at de skal levere inn medaljene. Det er IOF som burde tatt affære, sier Slokvik, som selv har fartstid som landslagstrener både i skiskyting og orientering, samt at han nylig har vært fysisk trener i fotball for eliteserielaget til Lillestrøm.

- Det var kanskje en kollektiv avgjørelse at de tre løperne stoppet for å hjelpe og det er fantastisk at de gjorde det. Men kan vi nå være trygge på at løpere vil stoppe neste gang, undrer Erlend Slokvik.

Erlend Slokvik
Erlend Slokvik. Foto: Kirsti Kringhaug / OPN.no.




Mulig relevante artikler