Enkel matematikk beviser sannheten

Kommentar

Aktivitet skaper aktivitet og folk drar folk - Kristi Himmelfartsdag får vi nok en bekreftelse på at et av de aller viktigste og riktigste budene er å sikre en velfungerende terminliste, med et tett nettverk av orienteringsløp.



I 2013 lå kretsen Akershus og Oslo med brukket rygg på Kristi Himmelfartsdag, torsdag 9. mai.

Buskerudmodellen og driftige Eiker O-lag sørget for at det var løp samme dag, faktisk det eneste åpne løpet i hele Sør-Norge på den tidlige mai-helligdagen. I følge Eventor samlet Eikerløpet da 679 deltakere.

Kristi Himmelfartsdag 2014 tar offensive Fossum IF ansvar og arrangerer Fossumløpet i Akershus og Oslo o-krets torsdag 29. mai, altså i morgen.

Per nå er det 385 påmeldte til Fossums løp. Tradisjonen tro er det også Eikerløpet samme dag, i øyeblikket med 556 påmeldte.

La oss gjøre litt matematikk:
2013 - Eikerløpet = 679.
2014 - Eikerløpet (556) + Fossumløpet (385) = 941.

Veksten er på 262 påmeldte, eller nærmere 40 prosent.
nb! Tallene kan endre seg, blant annet på grunn av etteranmeldinger.

La oss alle en gang for alle være enige om at Aktivitet skaper Aktivitet og at Folk drar Folk!

Veien videre for o-bevegelsen er, som nettavisen OPN.no har påpekt gjennom flere år, å sette terminlista i full fokus - Nordic Tour og andre tullete og svært kostbare luftslott er lagt ned - Fremtiden for skogens idrett handler om lokale ildsjeler som skaper lokal aktivitet som igjen gir lokal synliggjøring!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler