Dette enkle spørsmålet nekter NOF-presidenten å svare på

Kommentar

Norges Orienteringsforbunds president, Einar Tommelstad, liker ikke åpenhet. Noe annet er det vanskelig å utlede, spesielt med tanke på at han nekter å svare på dette enkle spørsmålet:



Høsten 2013 hadde jeg på vegne av OPN.no en mailutveksling med NOF-president Einar Tommelstad.

Korrespondansen utviklet seg i retning av at jeg direkte spurte som følger:

* Hva kan jeg gjøre på vegne av OPN.no (helt konkret) slik at du og Bjørnar (Valstad) avslutter deres intervju-boikott overfor OPN.no?

Spørsmålet ble presentert av meg 29. oktober 2013, så purret 6. november, deretter både 7. og 8. november, så 13. november og til slutt 14. november.

Rett skal være rett, det kom noen unnvikende tilbakemeldinger underveis fra Tommelstad. Men noe svar på spørsmålet kom ikke.

Etter 14. november ble det helt stille, ingen respons overhodet er mottatt på drøyt 4 måneder.

O-toppene sier de ønsker o-sporten synlig i media, men hva de opplagt ser ut til at de glemmer er at medias oppgave også er å bedrive kritikk av ting som ikke fungerer.

2012 og 2013 er to av den norske o-idrettens mørkeste år noensinne, både på det administrative planet, aktivitetsmessig og sportslig.

Medias oppgave er da å synliggjøre det mangelfulle. Ledelsens oppgave er å svare på spørmsål overfor media.

Generalsekretær Bjørnar Valstad og NOF-president Einar Tommelstad på sin side svarer med en mur av taushet og enda mere lukkethet fordi at media ikke kun løper deres ærend gjennom å klø dem og jobben de gjør på ryggen i ett og alt.

- Det virker som o-sporten er veldig ute av kurs, sa en person til meg nylig. Det er lett å være enig i dette når man ser på Valstad og Tommelstads måtte å jobbe på der de sitter i o-borgen sin, men heldigvis er det en sterk grasrot og et folkedyp der ute som ikke gir opp!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler