Det beste ved å være orienteringsløper...
For mange av oss er det på slike turer obligatorisk med minst én romslig italiensk svenskepizza.
En sjelden gang blir man en tanke skuffet fordi pizzaen kan være en smule tørr og smaksfattig, slik som i Karlstad 1. påskedag.
Men som oftest er flatpizzaen som den avbildete Capricciosaen som ble fortært ved torget i Töcksfors skjærtorsdag. Denne var saftig og god og fortjente minst terningkast 7.
På returen til Norge 2. påskedag ble det derfor ny pizza-stopp i det lille tettstedet som Olav Thon de siste årene har omvandlet til et mekka for harry-handlende nordmenn (kroppen trenger tross alt godt med næring etter o-løp..).
Igjen ble det mer enn toppscore, denne gangen på en pizza som lød navnet John Blund.
Tidligere på dagen hadde denne artikkelens signatur hatt gleden av å prate med en annen o-løper om det norske kostnadsnivået, med blant annet bompenger og avgifter her og der.
Som en kuriositet var det derfor artig å leke litt med tall mens mandagens John Blund fant veien ned i maven.
Romslige John Blund kostet 65 svenske kroner. Med kurs 0,87 blir det snaut 57 norske kroner.
For at én voksen orienteringsløper i det hele tatt skal få lov til å stille til start, i for eksempel sesongåpningen Norwegian Spring, skal Norges Orienteringsforbund ha ikke mindre enn 59 kroner i såkalt løpsavgift av den ordinære startkontigenten.
I Sverige får man altså en hel pizza ute på pizzarestaurant for den samme summen som Forbundet her i Norge krever inn i "bompenger" per startende senior.
Forresten er vel egentlig ikke det beste ved å være orienteringsløper det å kunne kjøpe italiensk svenskepizza til en hyggelig pris, men å få servert en god o-løype, aller helst langdistanse, i et innbydende terreng og på et bra kart!
Mulig relevante artikler