daniel_hubmann_vm_lang_hode_08

Daniel Hubmanns VM-drøm innfridd

VM 2009, Miskolc - Ungarn

- Jeg drømte om å gjenta seieren fra i fjor, smiler Daniel Hubmann. Søndag gjorde han akkurat det da han løp inn til et soleklart VM-gull på langdistansen. Sølv og bronse gikk henholdsvis til løpere fra Frankrike og Italia.
Daniel Hubmann


- Jeg tror ikke jeg har tapt noe underveis. Akkurat nå kommer jeg i alle fall ikke på noen feil, forteller Daniel Hubmann rett etter målgang.

- Allerede under oppvarmingen følte jeg meg sterk. Dette har vært et perfekt løp. Det er stort å gjenta seieren fra ifjor. Jeg drømte om å gjøre det, smiler verdens beste orienteringsløper, Daniel Hubmann, som i løpet av VM har plukket medaljer i alle øvelser.

Ikke motivert for langdistanse
Sølvet gikk til franske Thierry Gueorgiou. Fra tidligere har han 7 VM-gull - 6 i mellomdistanse og 1 i sprint. Nå har han omsider også begynt å plukke medaljer på den klassiske distansen.

- Jeg liker fortsatt ikke langdistanse. Underveis tenkte jeg at dersom jeg tar gull i år så vil jeg ikke være like motivert de to neste årene, forklarer Gueorgiou, samtidig som han mere enn antyder at langdistanse skal få økt fokus fremover.

Det ligger trolig i kortene at Thierry Gueorgiou gjerne avrunder sin O-karriere med VM-gull på den aller mest prestisjetunge distansen i 2011. Da går VM i hjemlandet Frankrike.

Italias første VM-medalje
- Jeg er utrolig lykkelig, stråler Mikhail Mamleev etter å ha løpt inn til Italias første medalje i VM noensinne.

- Jeg ble overrasket da Daniel (Hubmann - startet 4 min. bak) kom og tok meg igjen. Jeg følte jeg ikke hadde gjort noen store feil så langt. Etter dette var vi stort sett sammen. Jeg takker Daniel for at dette endte på denne måten, stråler Mikhail Mamleev.

Tre minutter fra medalje
Norges to medaljehåp, Anders Nordberg og Olav Lundanes, var snaut tre minutter for lenge i skogen på den 17,6 kilometer lange løypa, til å kunne innkassere edelt metall.

---

Resultater VM
Langdistanse - søndag 23. august 2009

1. Daniel Hubmann, Sveits, 96:31
2. Thierry Gueorgiou, Frankrike, 98:26
3. Mikhail Mamleev, Italia, 100:40
4. Mats Haldin, Finland, 101:57
5. Dmitry Tsvetkov, Russland, 102:27
6. Emil Wingstedt, Sverige 102:39
---
Norske
7. Olav Lundanes, 103:23
8. Anders Nordberg, 103:27
Carl Waaler Kaas røk ut i kvalifiseringen etter skade.

---

VM 2009 - med komplette resultater.

Bilde: Daniel Hubmann spurter inn til VM-gull.
Foto: Henning Spjelkavik.



Mulig relevante artikler