Magne Dæhli var ustoppelig i den 14,1 km lange løypa i Varteig nord for Sarpsborg under Norwegian Spring og SOL-renningen 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Dæhlie på pallen i Finland

Magne Dæhli viste muskler i et testløp i orientering i Finland fredag. Han løp inn til tredje beste tid på mellomdistansen.

Hele verdenseliten er på plass i Finland for den siste testen før VM i Finland 7.-13. juli.

De ulike nasjonene konkurrerte i ulike klasser, men løp samme løype. Magne Dæhli imponerte mest med et knallsterkt løp. Dæhli seiler opp som en av nordmennenes største medaljehåp i VM om drøyt to uker.

Også Mari Fasting leverte brukbart. Norges beste orienteringsløper på kvinnesiden fikk åttende beste tid på den 4,7 km lange løypa. Selv var den norske jenta godt fornøyd med løpet, men var også mektig imponert over Dæhlis løp.

– Dette var en fin gjennomkjøring, og jeg viste at jeg kan henge med de aller beste på en god dag, sa Fasting.

Store deler av den norske VM-troppen deltar i de finske løpene. Lørdag er langdistanse på programmet.