Hovedløpet MÅ flyttes tilbake til september

Kommentar

I orientering etterlever man en tullete og fullstendig feilslått idé om at ungdommens mesterskap, Hovedløpet, skal arrangeres i sommerferien.I norsk orientering har man gjort O-festivalen til et ferieløp, og det samme har man gjort med Hovedløpet for utøvere i alderen 14 til 16 år.

Hovedløpet består i dag av 4 aspekter.

* O-Landsleiren
* Sprintmesterskap
* Hovedløpet (langdistanse)
* Karnevalstafett

O-Landsleiren kan gjerne fortsatt være en sommeruke med orientering, slik som man har masse av i langrenn landet rundt. Vi vet at foreldre har kjempeutfordringer med skolenes ekstremt lange sommerferier. Det å sende ungene på en uke med fysisk aktivitet og fokus på skogens idrett er et godt tiltak.

Og man kan gjerne beholde karnevalstafetten i O-Landsleiren.

Det som da står igjen er sprinten og selve Hovedløpet (HL).

Disse to mesterskapsarrangementene gjennomfører man en lørdag og en søndag rundt 20. september.

Gevinstene ved dette er mange og opplagte.

Blant annet det at man da opprettholder deltakelse i treningsløp og konkurranser utover i august og videre inn i september.

Kretsmesterskapet i siste halvdel av august blir et naturlig uttakningsløp, for kvalifiseringer må naturlig nok igjen innføres, samt at man kjører siste rankingløpet første helgen i september.

Et par uker senere går selve hovedløpshelgen.

Denne modellen fungerte utmerket og ga store gevinster i storhetstida på 70- og 80-tallet, og den er tuftet på tidløshet og vil følgelig gi nye gevinster og ny vitalisering utover på 2010-tallet også!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler