Christian Wiig Bøen

Christian Wiig Bøen

Christian Wiig Bøen tilbake i O-løypa
- parkerer sykkelen

I 2005 løp Christian Wiig Bøen inn til NM-bronse i sprintorientering. Deretter satte han seg på sykkelsetet. Etter noen år med suksess i den grenen, velger 27-åringen igjen å satse orientering. Christian Wiig Bøen og Annika Zell. Foto: Kirsti Kringhaug / OPN.no.


Årene som syklist har resultert i flere pallplasseringer i norgescup-ritt og seier i flere turritt. Blant annet klassikeren Odda-Bø.

Fremover blir det derimot orientering med Kristiansand Orienteringsklubb.

- Målet er å bli god nok til å kunne løpe i klubbens 1. lag i 10Mila og Jukola, forteller Bøen til OPN.no.

- Jeg har sagt til Kristiansands trener, Pascal Vieser, at jeg i første omgang satser på stafettene. Det er primært 10Mila og Jukola jeg er motivert for, poengterer Bøen, som tidligere har løpt for Porsgrunn og Bækkelaget.

Som kjent vant sørlandsklubben begge de nevnte stormønstringene i år.

Men Bøen, som forresten tilhører samme årgang som blant andre toppnavn som Carl Waaler Kaas og Håvard Lucasen, utelukker ikke individuelle prestasjoner i tillegg.

- For å komme med på laget må man være en veldig god løper. Det er stafettene jeg først og fremst satser på. Resten får vi ta videre derifra.

Selv om Bøen nå har full fokus på orientering, og ikke har syklet siden september, vil han fortsatt beholde en fot på sykkelpedalen. Han skal nemlig være sportsdirektør i Kristiansands Cykleklubb i 20% stilling, ved siden av sin jobb hos Trimtex.

---

Forsidebilde: Christian Wiig Bøen fra forrige gang han var O-løper. Her sammen med Annika Zell. Foto: Kirsti Kringhaug / OPN.no.



Mulig relevante artikler