Artig med Vegard!

Fra å være én blant mange, til en tilværelse i verdenseliten.



Tilbake i 2009 ble to løpere med etternavn Nilsen nummer 1 og 2 i en 11,1 kilometer lang fellesstart, dette var i et av de mange fine, flotte og viktige grasrot-løpene som pågår utover høsten, dere vet de løpene avgiftskameratene i styre og stell tilsynelatende helst vil til livs.

De sier det ikke i klartekst, "politikere" pleier ikke det, men deres lite rause og kyniske praksis med skyhøy arrangørskatt/løpsavgift på selv de minste og mest lokale konkurransene feier all tvil til side.

Nå skal ikke denne saken handle om Orienteringsforbundets enorme iver etter skatter og avgifter. La oss derfor heller fokusere på noe langt mer positivt - Sportslig aktivitet, navet i o-bevegelsen og navet i all idrett.

Vi penser over på den ene av disse to Nilsen - Begge står oppført i denne resultatlista fra Rondslitet 2009 - Løperen på 2. plass heter Vegard Bjerkreim Nilsen.

Tilbake i 2009 var han yngre junior. Han figurerte da som nå jevnt og trutt i resultatlistene. Like gjerne litt ut i køen som i det øvre sjikt.

Nå har han rukket å bli 20 år, men ikke bare det - Vegard er faktisk i løpet av kort tid blitt blant verdens beste skiløpere. Og ikke nok med det, i helgen går han verdenscup i Tsjekkia og Nove Mesto.

Det for en norsk tropp som huser navn som blant andre Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Anders Nøstdahl Gløersen og Eldar Rønning. Vegard Bjerkreim Nilsen er 1 av 10 norske løpere på herresiden.

Vegard er i ferd med å slå ut i full blomst på idrettsarenaen - Dette viser ikke bare hvilket talent han er, men samtidig også at den norske modellen som langrenn er tuftet på virker - Begge deler er like artig!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler