Heidi Mårtensson, Modum og Øystein Sørensen var to av forgrunnsfigurene i Eikerløpet. Foto: Hans L. Werp.

Heidi Mårtensson, Modum og Øystein Sørensen var to av forgrunnsfigurene i Eikerløpet. Foto: Hans L. Werp.

676 i Eikerløpet

Nydølingene Ellen Moen og Øystein Sørensen, begge oppflasket med orientering i Buskerud, var de raskeste i Eikerløpet på Ormåsen Kristi Himmelfartsdag.


Hele 676 stoppet telleverket på i Eventor før første løper stakk ut i eikerskogene torsdag. Det er solid rekord for dette løpet etter at det ble vårløp.

For lenge siden var Eikerløpet et av de tradisjonelle høstløpene på Østlandet og ved noen anledninger var det flere den gangen.

Som vanlig i 2013 var det barn, ungdommer og veteraner det var flest av. I seniorklassen for menn var det imidlertid brukbar deltagelse og overraskede nok gikk den opprinnelige eikergutten Øystein Sørensen helt til topps.

Det er åtte år siden "Eikers gromgutt" i moderne tid vant nordisk mesterskap for junior, og orienteringsårene siden den gangen har vært noe blandet.

Med samboer Malin Jacobsson som pådriver har Øystein våknet til ny dåd, men det var uventet at han skulle ta innersvingen på førststartende Anders Tiltnes fra Tyrving.

- Jeg hentet opp Pål Skogedal mot slutten av løypa, fortalte Øystein.

To sikre orienterere i følge gjorde selvsagt ingen feil inn til mål. Skogedal ble nummer fire mens ukraineren Glebov tok tredje. Han løper i likhet med andremann, Tiltnes, for Tyrving.

- Det er slik orientering jeg liker og det er slike løp jeg deltar på. Sprint er OK, bare jeg slipper å delta, gliste Sørensen.

Ellen Moen løp et greit løp i D 21 A i ikke alfor sterk konkurranse.

I D 17-18 ble det et morsomt oppgjør der Modums Heidi Mårtensson overraskende vant med klar margin. Her ble det bommet en del av vanligvis solide løpere som Ingunn Egeberg Vari og Aninie Alsand.

Heidi har hatt noen gode orienteringsdager, sist lørdag vekslet hun helt framme for Modum etter første etappe i Tiomila.

- Jeg orienterer bra så lenge det går bra, men gjør jeg feil, går det mer tid enn det burde. Jeg trener for lite orientering, men har stor glede av å drive med såvel friidrett som orientering, sa Heidi.

H 15-16 ga også fine oppgjør med Konneruds Audun Heimdal som en ganske ventet vinner.

Eiker O-lag er drevne arrangører og kom vel fra det også denne gangen. Midtveis i løpet kom det en regnbyge av det solide slaget, men det stilnet mot slutten av løpet.

Komplette resultater Eikerløpet 2013


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler