- Tror vi kan kjempe om medaljer på alle distanser

- På damesiden er det Mari Fasting som er vårt største håp, mens på herresiden er det Olav Lundanes. På herresiden har vi likevel flere som vi håper kan ta et steg nærmere toppen, som Magne Dæhli, Hans Gunnar Omdal og Øystein Kvaal Østerbø, sier landslagssjef Kenneth Buch.



Landslagstrener Kenneth Buch håper Norge kan kjempe om medalje på alle distanser i VM.

5. – 12. juli blir orienterings VM arrangert i Italia. Under en måned før mesterskapet starter, har landslagssjef Kenneth Buch uttaket klart. Han er godt fornøyd med de 14 utøverne han har tatt ut.

– Vi har et par debutanter, som vi ikke skal stille så høye forventninger til og noen mer rutinerte, som vi har større forventninger til. Vi ønsker å sette vårt preg på mesterskapet, forteller Buch til NTB.

Stoler på de rutinerte
Orienteringsforbundet har ikke klar noen målsettinger om hvor mange medaljer det norske laget bør ta, men har likevel tanker om hvilke distanser Norge kan kjempe i toppen på.

– Vi tror at vi kan kjempe om medaljer på alle distanser. Det vil ikke si at vi forventer at vi skal ta medalje på hver distanse, men at vi kan være med i toppen på alle, sier Buch.

Han mener det norske landslaget har flere medaljekandidater med i mesterskapet.

– På damesiden er det Mari Fasting som er vårt største håp, mens på herresiden er det Olav Lundanes. På herresiden har vi likevel flere som vi håper kan ta et steg nærmere toppen, som Magne Dæhli, Hans Gunnar Omdal og Øystein Kvaal Østerbø, avslutter Buch.

Oversikt over uttatte løpere til VM 2014.




Mulig relevante artikler