fjell

- Stig Berge var den tuffa fjällkungen

- Kartan var i skalan 1:25.000. Starten individuell. Banlängderna för H21 var 26.900 meter den första dagen och 24.325 meter den andra dagen. Totalt över 51 kilometer och dessa avverkade Stig Berge på 298 minuter, vilket ger ett snitt en bit under 6 minuter på kilometern.


Det er litt moro når våre naboer i øst er stumme av beundring over norske idrettsprestasjoner. For selv om det er slik at det faktisk er Norge som er storebror i idretter som virkelig betyr noe - for eksempel sykling, alpin, langrenn og orientering - sitter 'lillebrorfølelsen' dypt i den norske folkesjela, og det svenske 'storebrorhovmodet' ditto høyt hos våre svenske venner... ;-)

En av de som har imponert broderfolket er Stig Berge. Ingressen er hentet fra et rykende ferskt innlegg på Kart-Bosses blogg. Der skriver han, 'stum av beundring', også;

- I VM-stafetten 1970 mönstrade Norge följande häftiga laguppställning: Ola Skarholt, Stig Berge, Per Fosser och Åge Hadler. När jag ser de namnen, förstår jag att Norge kunde vinna stafetten med drygt 15 minuter – men sedan undrar jag hur det egentligen gick till – för tvåa var Sverige som hade denna vassa laguppställning: Björn Nordin, Kalle Johansson, Sture Björk och Bernt Frilén.

Hele innlegget 'Stig Berge – världsmästare och fjällkung', samt et flott sort-hvit fotografi av den store O-fotografen Leif Forslund, finner du i Kart-Bosses blogg.

---

Et par små tips
* Klikk på bildet for å se stor utgave.
* Om du ønsker å endre skriftstørrelsen på en nettside kan du i de fleste nettlesere klikke tastekombinasjonen "Ctrl +" for større skrift og "Ctrl -" for mindre skrift.

  • Svenska Fjällorienteringen

    Hei Geir! En eller annen gang på 1960-1980 vant jeg og Erik Engebråten den Svenske Fjellorienteringen, men jeg husker ikke hvilket år.Det var i Åre starten gikk og vi sprang 5timer og 45 min den förste dagen! Stig Berge og Arne Dragset var med,også Ola Skarholt og Magnar Lundamo.Mange svenske skilöpere stilte også opp, men de kolapset alle sammen.Jeg husker at Jostein Nilsen og Magnar Bolstad ble nr. 3 tror jeg etter brödrene Åling fra Årjäng i Sverige som ble nr. 2

    2016-10-14 11:58:43
    [Svar]  Link


Mulig relevante artikler