- Koste seg med nykokt bålkaffe

Det er en kjent sak at det sentrale apparatet har foretatt mye rart og skadelig for o-sporten de siste årene. Men vi lar nå floppen Nordic Tour, den usosiale arrangørskatten og den kostbare storskjermen etc. ligge i bero, og tar heller turen ut til grunnfjellet, der grasrota sikrer at det trolig alltid vil være en viss orienteringsaktivitet rundt om, uansett hva byråkratene i hovedstaden roter til.



- Torsdag 25.9 ble årets klubbmesterskap i orientering arrangert. Og for en deltagelse og hyggelig stemning i målområdet! Totalt var det 51 stk som kom og 44 startet i klubbmesterskapet. Dette er kjempebra oppmøte og deltakelse, står det å lese på hjemmesiden til o-gruppa i Stokke IL.

Denne vestfoldklubben jobber på i det stille, bærer staur og skaper viktig aktivitet. Dette er noe også næringslivet prissetter. Det er nemlig vilje til å støtte o-sporten, men den viljen er gjerne tuftet på et ønske om å støtte orientering slik den tradisjonelt har vært utført - altså postjakt i skogen og på skogens premisser, som en del av den norske friluftsarven, fremfor noen merkelige o-konstruksjoner i asfalt- og betongjungelen.

Et nyttig element på vei ut i skogen er skolekartene og til nettopp det prosjektet drysset det noen hyggelige midler til Stokke IL i forbindelse med deres klubbmesterskap.

- Vi fikk også besøk av banksjef Liv-Beate Dahle fra Sparebankstiftelsen DNB (www.sparebankstiftelsen.no) som overrakte en sjekk på 55.000,- kroner til skoleprosjektet vårt. Disse pengene er brukt til å utarbeide skolekart og til kjøp av utstyr som skolene kan låne.

Men selvfølgelig var primærfokus selve klubbmesterskapet, for det er det konkurranseorienteringen handler om, postjakt på tid, og deretter sosial hygge og kos. Det er det som er orienteringen - løp og sosialt samkvem.

- Stort sett kom de fleste veldig bra rundt løypene. Det var mye bra orientering, men noe bomming ble det jo. Uansett var alle i topp humør og koste seg med hamburgere, pølser, saft og nykokt bålkaffe, forteller StokkeIL.no.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler