Utsnitt av Olav Johannes Deelstra sitt kart fra Norwegian Spring sitt SOLrenningen 2014.

Utsnitt av Olav Johannes Deelstra sitt kart fra Norwegian Spring sitt SOLrenningen 2014.

- Digg å løpe skikkelig o-løp igjen!

Overgrepene fra NOF sentralt overfor skogens idrett, orienteringen, har vært mange de senere årene, men grasrota og sportens egenart vinner i stadig større grad terrenget tilbake. Noe vi ikke minst merket under helgens Norwegian Spring. Også eliteløperne frydet seg over at storskjermen var gravlagt og at terreng, kart og løyper sto i fokus.



Kartene var tatt frem av blant andre Morten Dalby, Roar Forbord, Bjørn A. Paulsen og Leif Roger Hultgreen.

Kjetil Bjørlo, Mats Haldin og Øyvind Helgerud var navnene som i følge innbydelsen sørget for løyper.

TD'ene Petter Fure og Ivar Maalen kvalitetssikret det hele.

Dette er navn som har fartstid tilbake fra storhetstida og gullalderen. Disse, i likhet med HSK og SOL sine øvrige funksjonærer i den godt drillede arrangørstaben, vet hva som virker og hva Kari og Ola o-løper vil ha.

Vi tar også med at samlingsplassen var av edelt merke. Været likeså.

For herrenes hovedklasse i søndagens langdistanse målte løypa 15,2 km. Den såkalte E2-klassen hadde 11,9. På denne måten blir mus til menn, og det bygges kapasitet som man nyter godt av på de andre kortere distansene, som mellom og sprint.

Med dempet og tilbaketrukket speakertjeneste og heller ikke noen pompøs storskjerm kunne orienteringsløpet som den sosiale møtesplassen igjen stå i sentrum - etter flere år inne i NOFs blindgater.

Da er det ikke rart at o-folket var entusiastiske og frydet seg.

Vi lar Olav Johannes Deelstra ord fra NTNUI-løpernes digitale kartarkiv målbære entusiasmen over Norwegian Spring 2014:

Godt fornøyd i dag!

Var spent før løpet hvordan jeg ville takle lengden. Tror ikke jeg har løpt langdistanse siden 2011.

Åpnet behersket og løp sikkert på de første strekkene. Kom etter hvert bedre inn i kart og målestokk, og det fløyt på greit. Sprakk litt på veg til 14. post, men fikk heldigvis drikke ikke så lenge etterpå (det hjalp på spiriten).

Måtte jobbe med meg selv på slutten, og bortsett fra en teit sving på 16. post kom jeg meg helskinnet til mål.

Digg å løpe skikkelig o-løp igjen! Livet er godt.


Kilde: Se hele Deelstras kart, 11,9 km lange løype og veivalg i H21 E2.

Så får det heller stå sin prøve at mister Nordic Tour, storskjerm og annet glitter og fjas gråter sine bitre tårer, men med 700.000 rett i foret i året, tross millionunderskudd, en arbeidsgiver som tilsynelatende ikke stiller krav og en helg med egen bursdagsfeiring, så er det på ingen måte synd på ham.

Tross alt er det de andre, ildsjeler ute på grasrota og i folkedypet, som nå tar oppvaska, etter år med feilslåtte prosjekter, gjennom å gjenreise norsk orientering både innholdsmessig, aktivitetsmessig og sportslig!

Benytter anledningen til å avrunde med en takk til NOFs president Einar Tommelstad: Du kunne valgt å logre blindt med halen overfor en videreføring av administrasjonens feilslåtte linjer. Heldigvis har du heller valgt å lytte til krigsropene fra o-bevegelsens utøvende ledd, løpere og klubber, samt den eneste kritiske mediaaktøren. Dette var i siste liten, men det er som kjent aldri feil å snu - Mange takk, Einar!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler