Rondslitet. Kart: Rond Orienteringslag.

TERNINGKAST RONDSLITET

Vi gjør det raskt, enkelt, åpent, ærlig og tydelig når vi skal vurdere Rondslitet, for dette var veldig bra også i år, men samtidig klarer vi ikke å undre oss over sentralleddets smålighet og deres fravær av å tenke sportens beste i en helhet.Vi gjør det raskt, enkelt, åpent, ærlig og tydelig når vi skal vurdere Rondslitet, for dette var veldig bra også i år, men samtidig klarer vi ikke å undre oss over sentralleddets smålighet og deres fravær av å tenke sportens beste i en helhet.

Toppkarakter gir vi til Rond Orienteringslag som nok en gang arrangerte Rondslitet lørdag 14. oktober 2017.

Etter noen år i terrenget ved Trevatn, på åsen øst for Hov i Land, ble vi denne gangen servert et nytt terreng, nå noen kilometer nord for dette idylliske tettstedet.

Klassisk skogsterreng også her, med stedvis lite detaljer, runde kurvebilder, dårlig sikt, men ofte fin bunn mellom de tette grantrærne og mye dyretråkk. Slik sett var terrenget helt i henhold til hva vi finner mye av i Oppland.

Årets utgave var den 40. i rekken, OPN.no har vært på plass i rundt 10 årganger og deltatt i løpet 8 ganger.

Den lille arrangørstaben følger en fast og særdeles vellykket mal.

Fellesstart for alle distanser, gjerne litt klyngebomminger og noen hastige og dumme veivalg i løpets innledende deler før feltet får satt seg, løyper i klassisk utforming med god veksling mellom korte og lange strekk, veivalgsmuligheter, retningsforandringer og både myr, skråli, flate uoversiktlige områder og større kollepartier.

Fortsetter nedenfor kartbildet
Rondslitet. Kart: Rond Orienteringslag.
* KLIKK FOR STORT KART

Ved målgang ventet gratis saft, kaffe og et stort utvalg kaker til alle.

Tett på 100 deltakere samlet seg om Rondslitet denne gangen, både utøvere og arrangører strålte om kapp med den flotte høstsola, og du verden så fint og vakkert det er langs Randsfjorden.

For mange, de aller fleste, handler o-sporten om orienteringsløpet som en sosial møtesplass og et sted man deltar både for å møte orienteringsvenner og også ikke minst naturopplevelsen. Alt dette fikk vi i rikt monn lørdag 14. oktober.

Sett fra OPN.no sitt ståsted er det ikke noe å trekke for, toppkarakteren er sikret.

Samtidig er det ingen vei utenom å gi o-idrettens sentralledd strykkarakter. 43 % arrangørskatt, også omtalt som 30 % løpsavgift, er hva de krever inn fra slike grasrotarrangementer. Tenke seg til at det går an å være så smålige, tenke seg også til at sportens øverste organg (O-Tinget) ikke evner å se hvor feilslått det er å suge til seg alt som er, og vel så det, av potensielt overskudd fra slike arrangementer ute i grasrota - huttetu, når skal de våkne opp - Greier de virkelig ikke å se at orientering nesten ikke utøves i Oppland lenger, men driftige ildsjeler holder hjulene i gang noen få steder i dette skogsfylket, de ildsjelene skal vannes og stimuleres, ikke straffes fordi at sentralleddet ikke evner å håndtere økonomi på en god måte!

Uansett, Rondslitet og Rond O-lag viste nok en gang at grunnfjellet i skogens idrett, orienteringen, nekter å gi opp, for vi alle vet at de styrende organer til slutt må våkne opp, selv om de opplagt sover veldig tungt år etter år!

** Dette er dommen for Rondslitet 2017:

TERNINGKAST 6 - UTEN TVIL

* Resultater fra Rondslitet, alle klasser


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler