Nattugla. Kart: Ringerike Orienteringslag.

TERNINGKAST NATTUGLA - LØP 2

Det er mørkt, regntunge skyer henger over skogen, spente deltakere prater ned sin egen form og helse, så smeller startskuddet, postjakta kan starte. Det er dette som er hverdagen ute i grunnfjellet utover høsten. OPN.no har tatt del i Nattugla.Det er mørkt, regntunge skyer henger over skogen, spente deltakere prater ned sin egen form og helse, så smeller startskuddet, postjakta kan starte. Det er dette som er hverdagen ute i grunnfjellet utover høsten. OPN.no har tatt del i Nattugla.

Noen tror at desto mere ressurser vi tapper ut fra grasrota ute i distriktene, for så å sende inn til et sentralt kontor i Oslo, desto sterkere står distriktene. Slik er det selvfølgelig ikke, det er reneste nonsens å påstå noe slikt.

For hva skjer når det utøvende ledd, de lokale klubbene, sitter på ressurser og motiverte ildsjeler, jo da skapes det lokal aktivitet, og folk drar folk.

Slik som på Ringerike tidligere denne uka, da var det duket for løp nummer 2 i serien Nattugla.

Et arrangement i regi av Ringerike Orienteringslag (ROL), men hvor det på åpent og raust vis er adgang for andre løpere.

Derfor viser resultatlista deltakelse ikke bare fra nevnte ROL, men også Fossum IF, Hadeland OL, Lillomarka OL, Verdal OK og Viul OK - Ja, folk drar folk!

Og ikke nok med at ildsjeler skaper aktivitet, de lager også kart.

– Her har det ikke vært kart siden 1972, var det en som mente.

Det får OPN.no til å tenke på at 1972, det var mens storhetstida vokste frem. Det ble laget stadig bedre kart over stadig flere områder.

Terrenget som ble nykartlagt i forbindelse med Nattugla ligger rett sør for Hønefoss i Buskerud og heter Prestemoen.

Et frimerkestort kart og terreng og et like lite skogsområde gjorde at det ble mye på kryss og tvers over moen for å få til en 4,5 km lang nattløype.

Men en tirsdagskveld i midten av oktober ble det allikevel bommet så det holdt, selv om terrenget altså var lite og innslaget av stier og veier var rikelig.

Fortsetter nedenfor kartbildet
Nattugla. Kart: Ringerike Orienteringslag.
* KLIKK FOR STORT KART

Vel i mål var det gratis saft og boller av prima kvalitet.

Nevnte vi forresten at startkontingenten var kroner 0 (null). Hyggelig det, men det er litt leit at de deltakerne som hører hjemme i andre klubber enn arrangørklubben av sportens sentralledd ikke tillates å stikke 60-70 kroner inn på en Vipps-konto tilhørende arrangøren. Teknologien ligger der, Vipps har for lengst blitt noe nærmest alle har på sin smarttelefon, men så har vi det sentrale byråkratiet som altså ikke tillater gode og smarte løsninger for å styrke den lokale aktiviteten. Veldig leit, men vi lar den biten ligge nå.

For her handler det om at grasrota nok en gang har levert til beste karakter, og det på en mørk og regntung tirsdag langt ut i oktober!

** Dette er dommen for Nattugla løp nr 2 i 2017:

TERNINGKAST 6 - UTEN TVIL

* Resultater fra Nattugla, løp nr. 2 av 3 - Alle klasser


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler