Illustrasjonsbilde fra Hytteplantesten. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde fra Hytteplantesten. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

TERNINGKAST HYTTEPLANTESTEN

Hytteplantesten innfridde i år igjen - Her har orienteringsidretten virkelig noe å lære om effektive løsninger.Hytteplantesten innfridde i år igjen - Her har orienteringsidretten virkelig noe å lære om effektive løsninger.

Hytteplantesten er et 5 kilometer langt terrengløp helt sør på Eggemoen, på kanten av ravineterrenget i Nærstadmarka.

Vi er altså plassert på det store platået mellom Hønefoss i Buskerud og Jevnaker i Oppland.

I tid er vi i midten av august og dette er fast periode for Hytteplantesten. Terrengløpet kommer nemlig en uke foran Ringeriksmaraton.

Både som en siste oppkjøring, men også som et løp hvor enkelte gjør sine siste justeringer av lagene de stiller i nevnte Ringeriksmaraton.

Hva kan så skogens idrett, orienteringen, lære av et uformelt og uhøytidelig terrengløp.

Det ene vi raskt kan nevne er at mosjonsløpene er mye smartere på dette med premier.

I orientering har man en merkelig idé om at voksne løpere, altså veteraner, i klassene fra D/H 35 skal belønnes med premie for et godt løp og en god plassering.

Tullete, selvfølgelig. La unga og seniorene få ha premiene for seg sjøl, så kan veteraner kjøpe seg en vaffel i salgsteltet og en is på vei hjem, det er belønning nok i massevis.

Men hvis man på død og liv først må ha premier, hvorfor ikke da bare gjøre som mosjonsløpene. Litt premier til løpets aller raskeste, resten trekkes på startnummer.

Nok om det, forannevnte er ikke så viktig, men noe som virkelig er viktig er hvordan man organiserer den byråkratiske delen av idretten.

Betalingstjenesten Vipps har for lengst blitt "allemannseie". Når man melder seg på til et o-løp via Eventor, da er det den tunge og byråkratiske linja som følges; Faktura til klubb, deretter må klubbens kasserer bruke masse tid på å etterregne klubbens løpere.

Ikke engang belastning av betalingskort er mulig, var i hvertfall ikke det sist det ble meldt på til o-løp, for noen få dager siden.

Påmeldingen til Hytteplantesten fortalte at man her kunne betale med Vipps. På 1-2-3 var betalingen unnagjort og kvittering kom rett inn på telefonen.

Der o-sporten gjennom noen 10 år har kastet millioner av kroner etter teknologiske luftsslott lukker den samtidig øynene for teknologiske fremskritt som gjør samhandlingen mellom arrangør, deltaker, klubber etc. enklere.

Dette er naturlig nok ikke til å forstå!

Men tilbake til Hytteplantesten - Fin paddeflat kontrollmålt løype som i år ble vunnet på 14:47, god atmosfære, drikke, boller og bananer til alle ved målgang, og i tillegg så var været i år slik som mosjonister gjerne vil ha det, oppholdsvær og sol uten at det var for høye temperaturer.

Den elegante påmelding-/betalingsløsningen er allerede nevnt, men vi gir ekstra honnør for den - som de 219 deltakerne satte ekstra pris på - det gjelder for arrangører å henge med i tiden!

** Dette er dommen for Hytteplantesten 2017:

TERNINGKAST 6 - UTEN TVIL

* Resultater fra Hytteplantesten


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler