61

TERNINGKAST: HARALDS MINNELØP 2017

Alle idretter har sine minneløp, så også med o-sporten, ett av våre er Haralds Minneløp, der stilte nettavisen OPN.no til start.Alle idretter har sine minneløp, så også med o-sporten, et av våre er Haralds Minneløp, der stilte nettavisen OPN.no til start.

Fredag 28. juli avrundet verdenst største orienteringsarrangement tett på grensa mot Norge, det vi prater om er finaleetappen av O-Ringen Värmland 2017, med pluss/minus 15.000 glade deltakere.

Et par dager etter fant en konkurranse i motsatt ende av skalaen sted, et av de ekstremt viktige løpene som utgjør grunnstammen i enhver idrett, de lokale rekrutteringsarenaene og aktivitetsskapende løpene, nå gjennom Haralds Minneløp, et arrangement til minne om Harald Grønhovd.

Årets dato var søndag 30. juli, stedet var øverst i Eggedal. Samlingsplass var lagt idyllisk til like nedenfor fjellpartiet Holmvassnatten, rett vest for det mere kjente Norefjell i Buskerud.

Løpet var elegant og effektivt gjennomført;

Nettbasert forhåndspåmelding, ingen startliste, men man løp rett til startstreken, nullet stemplingsbrikka fra Emit og la i vei akkurat når man ønsket det og i valgfri løype.

De som valgte blant de to lengste alternativene, snaut 6 og 8 kilometer, fikk gleden av detaljrik og teknisk finorientering helt på toppen av Holmvassnatten, vel 1.250 meter over havet.

Dette var fjellorientering på sitt beste.

Utsikten på toppen var formidabel, kartet holdt høyt nivå og terrenget var morsomt og interessant, selv om det var overraskende vått i grunnen, og for de med manglende dagsform gikk pulsen raskt i taket.

60.jpg

Selve startkontingenten lå på 100 kroner per snute, i følge arrangørene halve summen for nybegynnerkategorien.

Litt over halvparten av innløpte kroner fikk arrangørene beholde selv, resten måtte de sende fra seg til Oslo for å betjene sentralleddet, noen mener at det vil gjøre o-sporten større.

O-mosjonister på tur trenger påfyll av næring, på det området stilte Borgerstua i Eggedal velvillig opp, og vi reiste dit på hjemvei etter tips fra en løper med lokal forankring, utsøkt mat ble vi servert og hos Borgerstua like hyggelig atmosfære som på selve orienteringsløpet.

Rundt 8 timer etter avreise var OPN.no igjen tilbake ved redaksjonskontoret. Ikke bare 8 km flott o-løp og 12 fine poster rikere, men også med opplevelsen av å ha orientert i et terreng vi ikke tidligere hadde løpt i. Nok en gang hadde grasrota innfridd deltakernes forventninger!

** Dette er dommen for Haralds Minneløp 2017:

TERNINGKAST 6 - UTEN TVIL

* Resultater fra Haralds Minneløp


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler