Deler av tetgruppa på vei ut fra start under Eggemomila 2017. Arrangørfoto: Ringerike Orienteringslag.

Deler av tetgruppa på vei ut fra start under Eggemomila 2017. Arrangørfoto: Ringerike Orienteringslag.

TERNINGKAST EGGEMOMILA

Kart inne i omtalen

Mild og god høstluft samt lettløpte og myke stier gjennom furumoen, dette var rammen for Eggemomila 2017, ett arrangement som viste at orienteringsløpere er gode arrangører også for andre idretter.Mild og god høstluft samt lettløpte og myke stier gjennom furumoen, dette var rammen for Eggemomila 2017, ett arrangement som viste at orienteringsløpere er gode arrangører også for andre idretter.

I helgen vi nå akkurat har lagt bak oss var det veldig få orienteringsløp i den offisielle terminlista, nesten helg er det ingen, om vi ser bort fra et studentløp i midtre del av landet, dette  selv om mange (alle) er enige om at skogen er både fin og innbydende utover høsten.

Men ikke dermed sagt at o-bevegelsens arrangørkorps ikke var i sving. Dette er nemlig noen av arrangementene sist helg hvor orienteringsløpere trekker i trådene;

* Motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp samlet noe sånt som +/- 5.000 løpere.

* Oslos Bratteste har vel vokst seg nærmest like stor.

* For Eggemomila landet deltakerantallet rundt 130 løpere.

Noen mener det er et paradoks at o-løpere arrangerer svært mange konkurranser for andre idretter, samtidig som deres egen terminliste blir stadig tommere, den biten lar vi nå ligge uten videre utbroderinger.

For nå handler det om å trille terning for Eggemomila 2017.

OPN.no's testløper deltok i dette arrangementet også i 2009, da ble sluttiden 41 minutter og 50 sekunder.

9 år etter, og en 50-årsstrek og et antall strekk i både legger og lår er passert siden sist, nå ble sluttiden på sekundet eksakt den samme, nå som da, altså 41:50.

Med det som bakteppe kan man ikke beskyldes verken for å være overentusiastisk eller surmaget over eget resultat, derfor er det ekstra lett å bli trodd når man sier at trillingen av terning nå, som alltid ellers, skjer i en nøytral setting, selv om den selvfølgelig er subjektivt farget.

Tatt i mot med åpne armer, selv som last minute-løper
OPN.no's testløper ankom Eggemomilas arena 10 minutter før startskuddet smalt.

Vi alle kjenner til idretter og arrangementer, både innenfor og utenfor egen skog, hvor det da er svært krevende å få meldt seg på, påmelding skal for enkelte arrangører gjerne skje mange dager, av og til også uker, før konkurransedagen.

Dynamiske betalingsformer
Her holdt det altså i massevis å melde seg på 10 minutter før start. 2 spreke damer tok i mot påmeldingen, deretter betalingen som kunne gjøres med cash, Vipps eller kortbetaling i iZettle, følgelig noe for enhver smak, så smilte de og formidlet lykke til på veien.

Da var det bare å skifte i full fart og ta seg fort bort til startstreken, noe skeptisk til om setevarmen på full styrke under den 10 minutter lange kjøreturen, fra hjem til dette lokale arrangementet, ville holde som oppvarming.

Rulle på
Det gjorde det heller ikke. Åpningskilometeren gikk i grei fart for en utrent 50-åring, 3:45 viste klokka, men så var det stopp, syra hopa seg opp.

Allikevel manglet det ikke på heiaropp, verken for de som gikk på en smell eller for alle andre. De flotte furutrærne løftet løperne frem, meter for meter.

I Eggemomila handler det stort sett om å rulle på, men langløypa har noen nøtter som bryter rytmen og som skal knekkes.

Fortsetter nedenfor kartbildet
kart10km-lite.jpg
KLIKK FOR STORT KARTBILDE.

Kampelpuklene i lysløypa, et par småkneiker her og der og ikke minst den dype ravinegropa, den som kalles løytnantens kolle, eller majorens høyde, eller hva det var igjen.

Poenget er i alle fall at det verken er en høyde eller en kolle, men at det er et negativt kurvebilde, bestående av 3 tette fallkurver, som en eller annen offiser en gang i tiden skal ha tolket feil.

– Hey, soldater vi møtes på toppen av høyden klokka 16 hundre blank.

Uansett, både kortløypa over 5 km og langløypa som måler 10 kilometer i lengde er fine runder og de begge er godt merket.

Merket hele året for de med aktiv livsstil
Fra arrangørhold er det satt ut fast helårsmerking av begge traséer, samt at dette suppleres med litt ekstra merkebånd og egne løypevakter i spesielt utsatte stikryss.

Vel i mål ventet blide tidtakere, løperdrikke, kaker og kaffe, premier til de beste og også uttrekkspremier.

For noen er premier fortsatt viktig, selv i voksen alder og selv i 2017. Andre synes det er en premie i seg selv å få mulighet til å delta i slike arrangementer. Her ble begge syn i så måte tilfredsstillet.

Gode også på den viktige synliggjøringen i etterkant
Etter målgang ble media fulgte opp på godt vis, både muntlig og via e-post, det ble også servert resultater og bilder både i sosiale medier og på arrangementets nettside.

Tidlig i august viste Ringerike Orienteringslag at de er dyktige arrangører innenfor sin egentlige idrett, da var det Night Hawk fra samme arena.

Under Eggemomila ved utgangen av september viste de nok engang at dette med arrangement, det er noe de behersker godt!

** Dette er dommen for Eggemomila 2017:

TERNINGKAST 6 - UTEN TVIL

Lenker
* Resultater fra Eggemomila
* Omtale i media "Eggemomila vunnet på 32:37 og 37:10"

Fotnote: Artikkelforfatter løp tidligere for Eggemomilas arrangørklubb.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler