SÅ MANGE TIMER SKAL SPRINT-NM HA TATT

Kommentar - Rett fra kompasshuset

- Orientering er en for treg idrett for media og publikum, og den er for lite synlig, la oss lage sprint til noe stort og noe annet kun enn fin vårtrening. Omtrent slik lød budskapet fra de ultranaive. Prøv å gjett hvor mange timer NM i sprintorientering tok!!I helgen var det NM i sprintorientering, i en av landets byer.

I følge de ultranaive skulle det bety massiv synliggjøring og flott PR for o-sporten. 

Slik ble det selvfølgelig ikke.

De fleste forbipasserende rister bare på hodet over at den flotte idretten orientering, som de har hørt så mye godt om, har blitt til en merkelig kombo av gateløp og labyrintorientering.

Og selvfølgelig ble det hele arrangert uten både media og publikum av nevneverdig grad.

Men la oss dvele litt ved det at sprinten liksom skulle være så fartsfylt, rask og effektiv.

Vi henter opp en e-post som har kommet inn til nettavisen OPN.no's redaksjonskontor mandag morgen:

"Sprint skulle redde orienteringen fordi "skogsorienteringen" som den nå kalles av tilhengerne av Keiserens nye klær, tok for lang tid.

I følge pålitelige kilder som var til stede ved NM i gateorientering i helgen, tok det 10 timer fra klokkeslett for pålagt frammøte til karantene og fram til finalen var over.

NM i budstikke 1966 i Stange Almenning - for den del KM i langdistanse for SOOK og Buskerudkretsene, var til sammenligning fartsfylte greier som tok bare 6 timer.

Det går framover."


Så kan OPN.no for egen regning legge til at Finnemarka Vårløp med 170 deltakere, som ble arrangert av kun 6 personer søndag, hvor 3 av disse også deltok i selve løpet, ble unnagjort på 2 1/2 time.

Og ikke nok med det, på toppen av det hele ga deltakerne i Finnemarka Vårløp over 5.000 kroner i tvungen donasjon (les deltakeravgift/arrangørskatt) til helgens sprintfjolleri hvor diskpolitiet tilsynelatende hadde innlagt årsmøte (er den noen som har tall på hvor mange som ble disket på NM?).

La oss samtidig nevne at vinnerne av NM-sprint er begge i alderen +/- 40 år og at den ene sågar er landslagstrener i nettopp sprint, og at han la opp i 2010.

 Jo visst - verden går virkelig fremover - takket være de ultranaive (ironi) - "sprint is the new sirup"..

Det er på høy tid at grasrota tar tilbake styringen over orienteringsidretten!


Kommentar OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler