ORIENTERINGEN FÅR HJELP FRA INSTAGRAM @MINSUNNELIVSSTIL

Kommentar

Orienteringsforbundets webmaster og husskribent ser ut til å sove også i Instagram-timen, men andre tar ansvar for å løfte orienteringen frem i en sosial kanal med stort trøkk, ikke minst blant ungdommen. Se bildet og les kommentaren på neste side:Norges Orienteringsforbund og dets lønnede webmaster og husskribent bommer i sin taktikk rundt Instagram.

Det ene er at de på Instagram anbefaler orienteringsløpere om å gjemme bort orienteringsbilder under emneknaggen #viltvakkertrått, fremfor å bruke den langt mere logiske, allment kjente og indentitetsbyggende emneknaggen #orientering.

#orientering er noe de aller fleste potensielt kan velge å søke opp i Instagram for å snuse litt på sporten.

#viltvakkertrått er noe som knapt er egnet og vel også knapt brukes blant noen andre, enn noen svært få som allerede er dypt innenfor menigheten.

Et annet sted hvor webmaster og husskribent i Norges Orienteringsforbund også er ute på bomtur er det faktum at det på Orienteringsforbundets egen Instagram-side ikke er lagt ut et eneste bilde etter at de la ut et skibilde 1. mars i år (snart 3 måneder siden), og dette til tross for at skogens idrett, orienteringen, allerede har pulsert gjennom lang tid denne våren.

Som nettavisen OPN.no har påpekt tidligere, det er svært uheldig med o-sider på nett som blir liggende døde over tid, og spesielt fra et stort bemannet forbundskontor bør slikt være helt unødvendig.

Men som en kar påpekte overfor OPN.no senest i går; 

- Forbundskontoret surrer med sitt, mens klubber og ildsjeler ute på grasrota tar ansvar.

Blant annet finner vi derfor faktisk et antall bilder på Instagram som har nettopp emneknaggen #orientering.

Vi finner også på Instagram at det jevnt og trutt er noen som ikke er typisk o-løpere, men inngår i det store antallet friluftsglade mosjonister, som gir orienteringen en hjelpende hånd hva kommer til god og nyttig synligghet. 

En av de som har gjort det nå nylig er Instagram-profilen "minsunnelivsstil".

Dette kunne man lese der mandag ettermiddag, i tilknytning til et fint bilde fra skogen:

- I dag ble det oppfriskning av gammel kart -og kompasskunnskap, og en herlig og annerledes løpetur på jakt etter poster😄 Den nye hobbyen er herved orientering, og jeg får endelig øynene opp for nye, flotte treningsområder bare en svipptur hjemmefra 😁🏃 Gøyal trening i variert terreng med et annet fokus enn ved vanlige løpeturer😄👍💚 Kjøp orienteringskart for ditt nærområde, og du har en perfekt treningsform uansett tempo og nivå👌👌#minsunnelivsstil #orientering #løping #skogstrim #gjelleråsmarka #kartogkompass

Les videre nedenfor innbyggingen fra Instagram:

 

I dag ble det oppfriskning av gammel kart -og kompasskunnskap, og en herlig og annerledes løpetur på jakt etter poster😄 Den nye hobbyen er herved orientering, og jeg får endelig øynene opp for nye, flotte treningsområder bare en svipptur hjemmefra 😁🏃 Gøyal trening i variert terreng med et annet fokus enn ved vanlige løpeturer😄👍💚 Kjøp orienteringskart for ditt nærområde, og du har en perfekt treningsform uansett tempo og nivå👌👌#minsunnelivsstil #orientering #løping #skogstrim #gjelleråsmarka #kartogkompass

Et bilde publisert av Caroline Schøyen 🌸 (@minsunnelivsstil)


"minsunnelivsstil" følges av 4.745 personer på Instagram. Dette er følgelig god reklame for orienteringen.

På et sentralt møte i Orienteringsforbundets regi for noen få år siden var det en som påpekte noe sånn som at "nye tider, krever nye løsninger".

Dette for å forsvare de mange feilslåtte og svært kostbare grepene rundt Nordic Tour, storskjerm og annet glitter og fjas. Der hvor det ble pøst på med ressurser, grasrota ble tappet og det sentrale apparatet gikk med millionunderskudd.

Samtidig lar Orienteringsforbundet altså sosiale kanaler som Instagram ligge brakk, en sosial kanal hvor det er et vanvittig trøkk, dette til tross for at de altså lønner en mann til å ta seg av nettopp slike ting.

En webmaster og husskribent som tilsynelatende og dessverre helst løfter frem sine venner innen eliteorienteringen på forbundets egen nettavis, fremfor å ta ansvar!

Men med små grep og uten bruk av penger kan både vedkommende og andre NOF-ansatte våkne opp overfor en slagkraftig sosial kanal som Instagram.

Stikkord er at det legges ut bilder på NOFs egen Insta-side, samt at det fra offisielt hold anbefales bruk av #orientering, fremfor en ukjent emneknagg som gjemmer o-sporten bort.

Redaktørkommentar OPN.no

 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler