Norges Orienteringsforbund sin bleike presentasjon av o-sporten på Instagram i starten av juli 2015. Skjermdump av Instagram.

Norges Orienteringsforbund sin bleike presentasjon av o-sporten på Instagram i starten av juli 2015. Skjermdump av Instagram.

NOF TRENGER HJELP: Kan noen hjelpe Ivar Haugen med Instagram!

Kommentar - Rett fra kompasshuset

Orienteringsforbundet er på Instagram (tjeneste for bildedeling), men det de legger ut på sin Instagram-side er i hovedsak både av elendig kvalitet, særdeles intetsigende og på ingen måte egnet for å gi o-idretten den PR og nytte man kan ha av Instagram. NÅ MÅ NOEN HJELPE NOF-WEBMASTER IVAR HAUGEN!Instagram er et unikt verktøy for synliggjøring av o-sporten.

Man knipser et tiltalende bilde eller lager en liten videosnutt med sin mobiltelefon, og på noen få sekunder har man publisert dette ut på Instagram.

Instagram på sin side er en raskt voksende bildedelingstjeneste som spesielt ungdommen så langt har forelsket seg i, men hvor de eldre garder kommer løpende etter.

Med blant annet emneknaggen #orientering kan o-sporten få fin synliggjøring i Instagram-universet.

* Se eksempel på flere flotte Instagram-bilder med #orientering.

Men Instagram kan også brukes til å gi en idrett dårlig PR, slik som Norges Orienteringsforbund og NOFs nettansvarlige, Ivar Haugen, nå dessverre gjør i stor stil på Instagram-kontoen "Norsk Orientering".

Bildecollagen øverst i denne artikkelen er et såkalt skjermdump av de siste bildene NOF har lagt ut på sin konto hos Instagram.

Et grumsete bilde viser snøballkrig, visstnok tatt gjennom kartplast (noen som forstår vitsen med det??).

Videre er det både to bilder og en videosnutt av noen som leker med rullebrett (hva skal det være godt for??).

Flere andre bilder viser også at NOF-systemet er fullstendig på bærtur hva gjelder Instagram.

Samtidig vet vi at orienteringsfamilien bare de siste ukene har vært gjennom gigantstafetten Jukola, O-festivalen har blitt arrangert med flere tusen deltakere i flott sommervær, VM-uttaksløp for seniorer er unnagjort, og nå pågår Sørlandsgaloppen og Junior-VM for fullt. 

I sistnevnte arrangement har det sågar blitt flere norske medaljer og til og med norsk gulljubel.

Mulighetene for å ta et univers av gode og flotte orienteringsbilder, både fra samlingsplass, premiepaller og ute i skogen, har vært der i massevis.

Og for de nærmere 20 personene på O-forbundets lønningsliste er telefonen sjelden langt unna.

I tillegg kunne det være naturlig at NOF ber løpere på ulike landslagsgrupper ta et ansvar for god Instagram-aktivitet, dette som en del av deres dugnadsinnsats overfor fellesskapet.

Mye god PR for orienteringen kunne uansett vært lagt ut.

Men NOF og deres websnekker Ivar Haugen fokuserer heller på rullebrett og snøballkrig..

Slik det er nå virker det som NOF sitt engasjement på Instagram foregår i form av et skoleprosjekt for 2. klassinger på barneskolen, men en slik påstand er kanskje en fornærmelsen mot barneskolens elever.

Skogens idrett både trenger og fortjener god og positiv PR i sosiale medier. Det NOF og deres ansvarlige på Internett gjør i dag er noe helt annet.

RÅD TIL ORIENTERINGSFORBUNDET: Dropp Instagram fullt og helt slik dere nå driver på - Eller søk hjelp fra noen i o-familien som forstår verdien og nytten av sosiale medier og positiv og effektiv PR!

Kommentar OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler