NM SPRINT STÅR FOR TUR - DETTE ER DE SPINNVILLE STARTKONTINGENTENE

Kommentar - Rett fra kompasshuset

Til helgen arrangeres NM i sprintorientering, både individuelt og for stafett. På arrangørens nettside står startkontingentene oppgitt, og de er ekstreme og gjelder både seniorer og juniorer, altså løpere helt ned i 16-års alder:Dette står det å lese på hjemmesiden til arrangørene av NM Sprint 2015, individuelt og stafett, som arrangeres i Tønsberg kommende helg:

---

NM sprint individuelt
Kr 530,- pr løper – etteranmeldingsgebyr kr 260,- pr løper
I henhold til NOFs regler kommer i tillegg reisefordeling med kr 100,- pr løper

NM sprintstafett
Kr 1.840,- pr lag – etteranmeldingsgebyr er 50% tillegg pr lag


---

Gjelder også 16-åringer
Legg merke til størrelsen på startkontingenten, størrelsen på etteranmeldingsgebyret, det at reisefordeling kommer på toppen, samt tenk at dette også gjelder for løpere uansett om de kommer fra en rik storklubb eller fra enklere kår.

Siden dette er et NM for både juniorer og seniorer er det også slik at de yngste i dette mesterskapet fortsatt er 16 år gamle.

Hurra - vi er rike - og det vil vi vise frem
Så kan man spørre seg hvorfor Norges Orienteringsforbund (med sin 30% arrangørskatt/43% løpsavgift) og NM-arrangører tilsynelatende er så ivrige på at NM skal være en øvelse for de ressurssterke, fremfor noe med bred allmen appell og tilgjengelighet.

Er suget etter å vise frem at o-løpere er godt gasjerte ingeniører, finansfolk og ledere innen næringsliv og offentlig forvaltning virkelig så stort og betydningsfullt?

Det er neppe noe slikt som ligger til grunn, men et eller annet er det som gjør at o-sporten på dette området er i utakt med det som må anses å være sunn fornuft.

Nøkterne og jordnære skiløpere
Til sammenligning var startkontingenten på 5-mila og 3-mila under NM på ski i Harstad sist vinter 165,- kroner.

Øvrige seniorøvelser var priset til 145,- kroner og juniorklassene lå på 115,- kroner per øvelse.

Lagsprinten i ski-NM kostet 290,- kroner per lag.

Som kjent er langrenn en idrett med vind i seilene!

Galskap
Tenk dere selv, hvor sprøtt er det ikke at det for eksempel koster ekstreme 1.840,- kroner for å stille lag under NM-sprinten i Tønsberg til helgen! 

Og hvor sykt er det ikke at det nasjonale o-forbundet skal ha hele 552,- kroner i arrangørskatt/løpsavgift per stafettlag!

Kommentar OPN.no
 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler