Faksimile fra Kondis nummer 2 i 2016.

Faksimile fra Kondis nummer 2 i 2016.

LEDERARTIKKEL KONDIS: - NÅR PENGER BLIR VIKTIGERE ENN AKTIVITET

Selv for de minste og mest lokale løpene har Norges Orienteringsforbund en arrangørskatt på svimlende 30 prosent / 43% løpsavgift. Like langt har ikke galskapen nådd i andre idretter, men også der skal det være ekstremt nok til at grasorta er lite tilfreds. Noe som også fremgår av denne lederartikkelen - Gå inn på neste side for å se den i sin helhet og les OPN.no sin tilleggstekst:O-forbundets iver etter skyhøye skatter og avgifter på aktivitet har nådd så langt at det er kun noen få anonyme debattanter igjen som støtter opp om den feilslåtte forbundslinja.

Men hos NOF sitt styre, administrasjon og O-tinget har det tilsynelatende gått prestisje i det ekstreme nivået på 30 prosent arrangørskatt og 43 % løpsavgift.

For de tviholder på denne linja, til tross for et utall av tilbakemeldinger om hvor feilslått dette er.

Og på grasrota snakkes det i økende grad om å etablere et alternativt forbund for å organisere mosjonsaktivitet som en paraplyorganisasjon som huser ulike kondisjonsidretter.

Selv om friidretten ikke er så hardt rammet som skogens idrett, med O-forbundets lite helhetstenkende linje hvor det altså er 30/43 prosent skatt/avgift, uten noen form for bunnfradrag, selv for de minste og mest lokale løpene, og også til og med for ungdomsløp, så er det slik at også innen de rene løpermiljøene føles det ubehag ved å bli skattelagt på det nivået de blir.

President hos Kondis, Norsk organisasjon for kondisjonsidrett og Den Norske Maratonklubb, Tim Bennett har grepet pennen fatt:

Hele lederartikkelen fra Kondis nummer 2 i 2016 som PDF-fil.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler