KOMMENTAR: HOLD FAST - DISKBONANZA I NM SPRINTSTAFETT - 96 LØPERE DISKET

Kommentar - Rett fra kompasshuset

Søndag var det NM i sprintstafett i orientering. 24 lag á 4 løpere (96 personer totalt) opplevde å måtte reise hjem fra arenaen i Bergen med diskvalifisert bak navnet sitt og bak klubbens navn. Ikke rart om selv sprintfantastene omsider innser at sprinten i sin nåvårende form fungerer bedre som selskapslek enn som mesterskapsøvelse.Gateorientering har hatt sin naturlige og gode plass som treningsredskap før snøen smelter i skogen.

Slik var det i gamle dager, og slik har det i enda større grad blitt de siste 20 årene hvor fremveksten av ulike sprintcuper på vårparten har gitt et nytt og relevant tilskudd til o-sporten.

Men så fort snøen smelter i attraktive skogsområder, hvilket den forlengst har gjort, så hører skogens idrett hjemme i nettopp skogen.

Nettavisen OPN.no har i dag omtalt en rekke flotte løp som har blitt arrangert på skogens premisser.

Vi har også gitt en håndsrekning til sprinterne, slik OPN.no har gjort siden høsten 2004, ved denne korsvei på grunn av at de hadde sitt Norgesmesterskap i Bergen i helgen.

Men takk og lov for at riksmedia ikke bryr seg om sprintorientering, for slik de offisielle resultatene bærer bud om har søndagens sprintstafett gitt sporten nok en farse og snakkis med negativt fortegn.

For i resultatene står 24 lag, 96 løpere oppført som diskvalifisert. Kun 29 (tjueni) lag er stemplet som godkjent.

Det er slik at man håper det hele er en vond drøm, for det er vanskelig å vite om man skal le eller gråte (kanskje vi våkner opp i morgen med meldingen om at ny resultatliste foreligger, vi kan håpe).

Og da er det uansett ikke så rart om selv ihuga sprintfantaster rister på hodet og omsider innser at sprinten i dagens form, som en konstruert selskapslek omgitt av asfalt og betong, ikke har livets rett.

Sprint er potensielt en spennende del av o-sporten med sine lave vinnertider og andre mulige twister for å gjøre det hele ekstra "actionfylt".

Men i likhet med mellomdistanse, langdistanse, ultralangdistanse og nattorientering hører også sprint hjemme i skogen. 

Det er ikke uten grunn at
orientering både er og også blir omtalt som SKOGENS IDRETT!

Kommentar OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler