JA, SÅ SKJEDDE DET NOK EN GANG

Kommentar - Rett fra kompasshuset

Lørdag fikk den edruelige delen av norsk orientering og grunnfjellets nøkterne og reflekterte ildsjeler og entusiaster bekreftet det de allerede visste fra før. Sprint fungerer ikke i verdenscup, nasjonale og internasjonale mesterskap.Grasrota har for lengst gått lei av å bruke gode penger og andre ressurser i stort monn på subsidier og særbehandling av sprintøvelsen.

Sprinten fungerer rett og slett ikke i forbindelse med begivenheter som verdenscup, nasjonale mesterskap og internasjonale mesterskap.

Dette fikk o-sporten bekreftet nok en gang under verdenscupens sprint i Sverige lørdag. 

Det er alltid noe surr involvert med sprint og øvelsen har knapt noen status igjen.

* De som vil ha detaljene rundt hva som hendte klikker på denne linken.

* De som heller vil kose seg med å se på en løype av klassisk og tradisjonell velfungerende art, de klikker seg inn her og nyter kart, løype og veivalg fra Martin Visters ferd gjennom den 14,4 km lange langdistansen fra verdenscupen ved Prestebakke onsdag.

Det kunne vært arrangert en mellomdistanse eller langdistanse i dag, hvor verdenseliten hadde fått satt sine ferdigheter på prøve.

I stedet insisterer noen få på at det skal presses gjennom ressurskrevende og ikke fungerende sprint. 

For dette skal visstnok gi sporten både større internasjonal utbredelse og økt synliggjøring i media, begge deler tuftet på drømmerier som ikke vil bli innfridd.

Og for o-sporten ble resultatet nok en bortkastet sprintdag og enda lavere status (om mulig) for sprintøvelsen!

Kommentar OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler