EMILIE (13 ÅR): - IDRETT ER FOR DYRT

Kommentar - Rett fra kompasshuset

Byråkratisk tankegods i Norges Orienteringsforbund har klekket ut den "geniale idéen" om å legge 43% avgift (30% arrangørskatt) på barne- og ungdomsidrett. Noen må betale prisen, blant andre de aller yngste:- Jeg skjønner jo at det ikke kan være gratis heller da. Men noen av prisene på forskjellige idretter er ganske høye. Noen er der for å ha det gøy, mens andre er der for å bli best, skriver Emilie på 13 år i dette leserinnleget.

Enkelte mener at orientering fortsatt er en billig idrett, men har de regnet på det, og har de tatt med alle kostnader.

Og har de tatt høyde for det faktum at hver tredje inntjende dugnadskrone går inn som skatt til Norges Orienteringsforbund, dersom klubben betaler startkontigenten for løperne, og at dette gjelder også for de aller yngste (barn, ungdom og juniorer - altså 43% avgift på barneidrett)?

Denne høye skatten fører igjen til at foreldre av unge o-løpere må regne med at de gjennom året må jobbe ekstra massivt dugnad for å arrangere både motbakkeløp, sykkelritt, gateløp, skirenn, trappeløp etc. etc. (altså mye dugnad for andre idretter enn orientering) for at klubben skal greie å finansiere skatter og avgifter til det sentrale o-byråkratiets mange feilprioriteringer.

På høy tid at NOF sier unnskyld, og at det gjøres radikale endringer av forbundets skatte- og avgiftspolitikk!

Kommentar OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler