Illustrasjonsbilde fra samlingsplassen for Holleia Høstløp 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Illustrasjonsbilde fra samlingsplassen for Holleia Høstløp 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

AVGIFTEN HAR SYNLIGE MOTSTANDERE

Kommentar

Takk til Eidsvoll OL som gjør avgiftsmotstanden synlig. Splitt et løp i to, og vips kan dere arrangere for kr. 70 uten å få telefon fra futen.Eidsvoll OL ønsker neppe denne rollen, men når avgiftsmotstanderne tier av høflighet, må vi dessverre trekke klubben fram i lyset.

Tidligere har vi vist at flere store klubber har «misforstått» reglene, de samme reglene som de selv har stemt fram på Tinget.

Nå har de store klubbene lært, og har trukket småløp unna offentlighetens lys, som treningsløp eller som klubbfester med kuvertpris og løp attpå.

Stort sett foregår finansieringen via intern treningsavgift, en tjeneste NOF sliter med å få skattlagt.

Eidsvoll viser vei for de små klubbene, de som ikke har nok løpere i egne rekker, men som er nødt til å bruke Eventor for å fylle opp deltakerlisten.

Splitt løpet i to, legg inn to løp på Eventor, krev 30 kr for hver og ta i tillegg en kunstig høy parkeringsavgift.

Dermed kan man i hvert fall få inn kr 70 pr løper, hvilket også er helt rett og rimelig hvis man har tatt på seg utgifter med å rigge et helt løp for under 100 deltakere.

Det er mange som er enige i dette, og saken har vært prøvd av enkeltklubber mot både forbund og krets, uten å møte annet enn en mur av motstand.

Resten av problematikken har jeg nylig beskrevet i en annen artikkel: http://www.opn.no/hvor-mange-protestlop-trenger-vi.5798813-122786.html

Kommentar av Knut-Anders Løken


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler