Bjørnar Valstad: - Trist og pinlig

Som kjent kollapset Norges O-forbund og TV2's planlagte storsatsing på O-festivalen og World Cup 20-21 juni - ref. "Svart skjerm fra World Cup". - Det er både trist og pinlig at dette glipper, innrømmer NOFs generalsekretær, Bjørnar Valstad, overfor OPN.no.

- Jeg ble bryskt avvist på løpsdagen

- Etter et langt liv som skiløper bestemte jeg meg i fjor for å prøve et O-løp. Jeg meldte meg på over nett. Ved fremmøte løpsdagen fikk jeg bryskt beskjed om at klubben min ikke var medlem i NOF og jeg ble avvist. Denne skremmende historien er en av usedvanlig mange tilbakemeldinger OPN.no har mottatt i etterkant av kommentaren "La O-idretten være åpen for alle".

Kommentar: La O-idretten være åpen for alle

- I årtier har orienteringsidretten vært en lukket arena. De aller fleste av landets innbyggere har med hjemmel i konkurransereglene vært ekskludert fra å delta i verdens fineste og morsomste idrett. Endelig ser vi nå tegn på at dette forlengst utdaterte tankegodset er i ferd med å forvitre, skriver OPN.no's redaktør.

Bedriftsløpere på postjakt i Veteranmesterskapet

Styret i NOF har besluttet å innvilge søknad om dispensasjon fra konkurransereglene slik at løpere som representerer bedrifter tilknyttet Norges Bedriftsidrettsforbund som et prøveprosjekt kan konkurrere i ordinære klasser i Veteranmesterskapet 2009, skriver Østmarka Orienteringsklubb på arrangementets nettside.

Verdenscupen som forsvant

- Ideen med verdenscupen var god, utgangen fra hoppet upåklagelig, men nedslaget skjedde mellom skiene i V-stil, slik det gjerne har gjort i denne idretten, skriver Hans L. Werp i sin fjerde kommentar her på OPN.no.

The Road to Trondheim

- I 2008 heter NOFs president Elin Sjødin Drange, sikkert et utmerket menneske, jeg kjenner henne ikke. Det har falt i Sjødin Dranges lodd å føre orienteringsforbundets markedspolicy de siste 15-20 åra videre, og jeg tviler ærlig talt på at det er noe å misunne henne, skriver Hans L. Werp i en kommentar, hvor utdrag fra et "kjedebrev" forfattet av Holger Hott også er med.

Frontrunner” spenner ut sikkerhetsnettet

- Når Petter Thoresen blir landslagstrener knappe to år før vårt eget verdensmesterskap i Trondheim, må vel norsk orientering ha vunnet i så vel Lotto som i tipping. I særdeleshet når medspillerne også er to av de absolutt mest toneangivende orientererne vi noensinne har hatt her hjemme, innleder Hans L. Werp i en ny kommentar her på OPN.no.

Hva gjør vi for de unge seniorene?

Norges Orienteringsforbund har tatt ut lag til ungdoms-EM og juniorlandskamp i Sveits. Alt bra så langt. Men hva med de yngre seniorene? De som har junioralderen og – tilbudene bak seg. Som fortsatt har ambisjoner om å bli bedre, og på sikt VM-deltagelse og plasser på et world-cup lag som mål. I hvilken grad klarer vi å gi dem interessante oppgaver før de kommer så langt, spør Hans L. Werp i en kommentar her på OPN.no.

Sorry - rett skal være rett

14 løpere og 22 mann i troppen skrev OPN i en notis klokken 11:13 i går. Vår kilde var VM-arrangørens oversikt over "National teams". Flust av tilbakemeldinger har fortalt redaksjonskontoret at den antatte fasiten ikke var fasit. På neste side lister vi derfor opp alle personer som reiser til Danmark i NOFs regi.

Harry Lagert - mye mer enn en nattcup

Harry Lagerts Nattcup er navnet på en serie bestående av fire nattløp som Nydalens Skiklub arrangerer på sjette året. Første løpet går allerede i kveld. Arrangementets navn vekket redaksjonens interesse. Vi tok kontakt med Sören Jonsson, cupens primus motor, for å finne ut mere. Lite ante vi om at dette var starten på et spennende dypdykk i o-historien, som skulle føre oss til Holmenkollen, NOF-posten og NM-gull.