Heidi Østlid Bagstevold i VM-uttaksløpet i Hønefoss og Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Heidi Østlid Bagstevold i VM-uttaksløpet i Hønefoss og Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-sprinten: 3 damer videre - 2 herrer slått ut

Da VM innledet i sveitsiske Lausanne lørdag med VM-sprintens kvalik-løp var det jevnt bra løping av de norske damene, og spesielt Heidi Østlid Bagstevold var svært nær heat-seier, mens 2 av 3 herrer må se finalen senere i dag fra tribunen.


Lørdag ettermiddag løper Karmøy-jenta Anne Margrethe Hausken for en ny topplassering i orienterings-VM.

I kvalifisering ved universitetsområdet i Lausanne løp hun kontrollert inn til tredjeplass, slått av verdensmesterne Helena Jansson fra Sverige og Simone Niggli i sitt heat.

Sistnevnte er storfavoritt til å vinne alt på hjemmebane, men Hausken kan på en god dag kjempe om medalje. Sprintverdensmesteren fra 2008 har bekreftet solid form i år og har i mange år vært gode på typiske sentrumssprinter.

Under dagens sprintkvalifisering viste også Silje Ekroll Jahren og Heidi Østlid Bagstevold solide takter med hver sin annenplass i sine respektive heat.

- Det var veldig bra av alle tre jentene. Nå gjelder det bare å forberede seg på en skikkelig bysprint. Jeg både håper og tror de har spart litt på kruttet til finalen, sier landslagssjef Petter Thoresen.

Dessverre er det bare en av de norske herreløperne som får gleden av å være med i finalen. Ulf Forseth Indgaard løp inn til fjerdeplass i sitt heat, slått med 29 sekunder av den sveitsiske storløperen Matthias Merz. Indgaard var klart innenfor kvalifiseringsrensen og kan på en god dag kjempe om en topp 10-plassering.

For Øystein Kvaal Østerbø og Magne Dæhli derimot ble det reisepass. Førstnevnte var bare et lite sekund unna finale.

- Det er veldig synd at vi ikke fikk de to med videre. Jeg er sikker på at de kunne slått bra ifra seg i finalen. Men det er bare å konstatere at det er små marginer, sier landslagssjef Petter Thoresen.

VM-debutant Dæhli manglet snaue halvminuttet på finaleplass etter to feil underveis i løpet, men får nye sjanser allerede mandag i mellomdistansekvalifiseringen.

Komplette resultater alle heat både damer og herrer

blog comments powered by Disqus


Retningslinjer for bruk av kommentarfunksjonen:
* Bruk vennlige ord og uttrykk.
* Personangrep tolereres ikke.
* Innlegg som etter skjønn går over streken risikerer sletting helt eller delvis.
* Innlegg som etter skjønn er uten konstruktiv mening risikerer sletting.
* OPN.no anmoder om at innlegg skrives under fullt navn.
* Anonyme innlegg har lavere terskel for å bli moderert/slettet.
* OPN.no avgjør etter egne vurderinger om innlegg skal modereres eller slettes.
* Brudd mot ovenstående kan føre til at brukernavn og/eller IP-adresse uten forvarsel stenges ute fra muligheten til å kommentere.


Mulig relevante artikler