Heidi Mårtensson smiler fornøyd etter å ha vunnet gullet på sprinten under junior-VM i Tsjekkia 2013. Under årets VM-sprint for juniorer ble det i dag sølv på løperen fra Modum O-lag. Foto: Norges Orienteringsforbund.

VM-SØLV til Heidi Mårtensson

- Jeg er fornøyd med medalje, men jeg vet akkurat hvor jeg mistet de fem sekundene, sier Heidi Mårtensson etter sprinten under junior-VM i Bulgaria tirsdag.

Heidi Mårtensson løp inn til sølvet da hun var fem sekunder bak vinneren på orienteringssprinten i junior-VM tirsdag.

- Jeg er fornøyd med medalje, men jeg vet akkurat hvor jeg mistet de fem sekundene, sa Mårtensson.

Sara Hagström fra Sverige vant gullet med tiden 13.15 minutter på den 2,5 kilometer lange sprinten i bulgarske Borovets.

Bronsen gikk til danske Miri Thrane Ødum. Hun var ytterligere 12 sekunder bak vinnertiden.

Runa Fremstad fra Larvik endte på delt sjetteplass.

For de norske gutta ble det ingen suksess tirsdag. Den største favoritten blant de norske, Trond Einar Moen, stemplet feil på den tiende posten og ble diskvalifisert. Borger Melsom ble beste nordmann på 62.-plass.

Tim Robertson fra New Zealand vant med tiden 14.41. 1.37 foran Melsom.

Mesterskapet fortsetter med langdistanse onsdag.