Olav Lundanes kjører på over et hogstfelt under jakstarten i Nordic Orienteering Tour 2011 på Nesodden. Rett bak skimtes Fabian Hertner. I mål ble gutta henholdsvis nr. 4 og 3. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes kjører på over et hogstfelt under jakstarten i Nordic Orienteering Tour 2011 på Nesodden. Rett bak skimtes Fabian Hertner. I mål ble gutta henholdsvis nr. 4 og 3. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-SØLV i herrestafetten

- Jeg er veldig skuffet, sa Olav Lundanes etter at Magne Dæhli, Carl Waaler Kaas og Lundanes selv i nevnt rekkefølge lørdag løp inn til sølv på VM-stafetten i Sveits, bare sekunder fra gullet, som fikk en overraskende vinner.


Olav Lundanes lå i posisjon til å løpe Norge inn til gull på lørdagens VM-stafett i orientering, men måtte gi tapt for overraskelsen Tsjekkia i innspurten.

- Jeg er veldig skuffet. Det er litt vanskelig å glede seg over dette når vi får sølv for tredje år på rad. Men vi er i hvert fall nærmere, sa Lundanes umiddelbart etter å ha kommet i mål.

Norges ankermann kjempet med tsjekkernes Jan Procházka og Sveriges Anders Holmberg på den svært spennende sisteetappen. En snau kilometer før mål la lagene nærmest helt likt etter at Sverige og Norge hadde tettet en liten luke opp til Tsjekkia.

Da de tre kom ut av skogen for siste gang og inn mot målområdet hadde Tsjekkias ankermann likevel fått en liten luke på 20-30 meter. Lundanes gjorde det han kunne for å hente inn det tapte og løp fra Holmberg på oppløpet. Procházka kunne nordmannen dog ikke gjøre noe med.

Tsjekkia vant dermed sitt første stafettgull noensinne i orientering. Seiersmarginen ble på seks sekunder ned til Norge, mens svenskene kom i mål elleve sekunder bak vinnerlaget.

For Lundanes ble det en liten nedtur etter torsdagens VM-gull på langdistansen. Sunnmøringen, som løper for Halden, følte ikke at han fikk ut det fulle potensialet sitt lørdag.

- På torsdag klarte jeg å tyne ut de 110 prosentene som må til for å vinne. Det klarte jeg ikke i dag, konstaterte 24-åringen.

Magne Dæhli og Carl Waaler Kaas løp de to første etappene for Norge. Sistnevnte har også vært med å vinne stafettsølv i de to foregående verdensmesterskapene, og hadde håp om gull denne gangen.

- Målet vårt var å være med der oppe. Det er små marginer som skiller og vi bør være fornøyd med sølv. Men det er klart når man har Olav Lundanes på sisteetappe har man håp om at han klarer å avgjøre det, sa Waaler Kaas.

For Dæhli var sølvmedaljen en langt større opplevelse.

- Jeg har ikke VM-medalje fra tidligere, så jeg er veldig fornøyd med å få det i dag, sa Dæhli.

---

VM Stafett
Lausanne, Sveits - 21. juli 2012

Herrer - 3 etapper á 6,9 km - 180 meter stigning - 20 poster

1) Tsjekkia, 1.40.00
(Tomás Dlabaja, Jan Sedivý, Jan Procházka)

2) Norge, 0.06 min. bak
(Magne Dæhli, Carl Waaler Kaas, Olav Lundanes)

3) Sverige, +0.11
(Jonas Leandersson, Peter Öberg, Anders Holmberg)

4) Sveits +1.21
5) Frankrike +2.56
6) Danmark +3.08

Komplette resultater damer og herrer


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler