VG.no reagerer - Valstad og Tommelstad, også denne MÅ dere lese!

Som kjent er måten generalsekretær Bjørnar Valstad og presidenten Einar Tommelstad fyller sine roller på en ulykke for norsk orientering. Deres tabbekvoter er for lengst brukt opp, i tillegg forfekter de en ukultur gjennom fravær av åpen, ærlig og tydelig kommunikasjon. En ukultur også VG.no - landets største avis, reagerer på!



OPN.no har gjennom et godt stykke tid synliggjort at o-bevegelsen lider under ytterst svakt lederskap.

Både generalsekretær Bjørnar Valstad og NOF-president Einar Tommelstad har i praksis vist at de mangler en rekke helt nødvendig kvaliteter for å ivareta de rollene de besitter på en god måte. Viktige aspekter i så måte er blant annet fravær av fingerspissfølelse, fravær av helhetsforståelse, fravær av respekt for andres penger og ressurser, fravær av forståelse for at verdier gjør størst nytte der de skapes, manglende evne til å sette grasrota, folkedypet, ildsjeler, klubber og aktivitet i sentrum, de begge er alt for opptatt av å dyrke o-idrettens sentrale apparat sitt ve og vel fremfor å se o-idrettens behov i en helhet, de har også fravær av evne til å prioritere bort unødvendig glitter og fjas og et oversvulmet byråkrati, til fordel for resultatbærende ressursbruk, deres bruk av primitive splitt og hersk teknikker er også et aspekt, med videre.

Faste lesere av OPN.no er kjent  med konkrete eksempler i hopetall på ovenstående, men la meg allikevel nevne noen punkter raskt her, som den svimlende arrangørskatten/løpsavgiften på utrolige 30/43 prosent (her er det ingen form for bunnfradag verken i antall deltakere, eller på annet vis), Nordic Tour (tenk hva den floppen kostet grasrota), Storskjermprosjetet (nedbyggingen har heldigvis startet, men tenk hvilke enorme kostnader og ressurser som har rent ut, mens publikum hele tiden har snudd ryggen til skjermen), NOF-kontorets stadige konflikter med toppløperne, ildsjeler som blir fullstendig oversett og neglisjert, ja, til og med boikottet av NOF-pamper.

Allikevel er kanskje det mest nifse av det hele slik Valstad og Tommelstad fyller sine roller at de konsekvent nekter å føre en åpen linje. De nekter å la seg intervju av kritisk presse, de forfekter en lukkethet, og et fravær av åpen, tydelig og ærlig kommunikasjon, som i sum ikke er evnet til å omtale som annet enn: Skammelig!

Ikke overraskende er det ikke bare OPN.no - Orientering på nett - som reagerer på en slik linje. Også landets største avis, VG.no, er svært kritisk overfor hvordan enkelte i  toppen av norsk idrett jobber.

Se bare hvordan den kjente sportskommentatoren Truls Dæhli formulerer seg i sin kommentarartikkel fredag "Sett drinkene på huset":

....Det jeg synes er pussig, og som mer og mer kjennetegner toppledelsen i norsk idrett, er fraværet av åpenhet og diskusjon. Mens det ellers virker lett å være synlig når nyhetene er positive og sakene populære, synes tilgjengeligheten å være tilnærmet lik null når sakene har en annen valør.

Jeg synes det svekker tilliten til at norsk idrett drives slik landets største frivillige bevegelse bør drives, og at administrasjonen i stedet tar mer og mer form som et lukket konsern....


Det er altså ikke bare OPN.no som reagerer på lukkethet og taushet - Også i norges mest besøkte nettavis, VG.no, gjør de det samme.

Hele Truls Dæhli sin kommentar-artikkel hos VG.no "Sett drinkene på huset".

Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Fotonote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler