Omslaget til O-boka 2017, utgitt av Erik Borg og Vidar Benjaminsen.

O-BOKA 2017 ER KLAR: – BLI MED PÅ INNSIDEN AV LANDETS TETTESTE O-MILJØ

Det er mange gla’historier, bilder og kart fra hele Norge. Vi er stolte av å dokumentere dette år etter år, sier Vidar Benjaminsen som sammen med Erik Borg har stått for både de 14 første og den 15. utgaven av O-boka.



Det er mange idrettsinteresserte og foreldre som lurer på hva som skjer bak dørene på Moholt studentby, hvor tettheten av o-løpere er større enn noe annet sted i verden. O-boka gir deg et godt innblikk i hverdag og fest hos NTNUI-løperne.

På Blodslitet lørdag kommer den 15. utgaven, og den er den klarte beste hittil. Det mener i hvert fall utgiverne.

– Det er mange gla’historier, bilder og kart fra hele Norge. Vi er stolte av å dokumentere dette år etter år, sier Vidar Benjaminsen som sammen med Erik Borg har stått for både de 14 første og den 15. utgaven av O-boka.

Revolusjonen
– Et artig poeng er at det er 50 år siden o-revolusjonen, der kartarbeidet skjøt fart, turorienteringen ble introdusert og blant annet Blodslitet så dagens lys. O-boka gir deg en artig historie rundt dette jubileet også, sier Vidar.

Freidig avslører framtidsmålet etter et eventyrlig år og den sportslige lederen forteller også hvor mange Freidig-drakter de vil ha på Moholt studentby. Klubben har også et stort ikke-sportslig mål i sikte.

Så er det selvsagt mange historier fra store konkurranser slik som den norske klubben som hadde 103 løpende utøvere på Tiomila, oslolaget som mener de har det beste treningstilbudet og også Olav Lundanes store utfordringer på vei mot VM-gullene.

Fra Lofoten kommer det en gla’sak om et av landets raskest voksende lag.

Over 3300 sider
Årets bok er 240 innbundende sider, og lesten er som den har vært tidligere. Faste lesere vil kjenne seg igjen. I løpet av 15 år er det samlet blitt over 3300 sider.

I år er det 55 kart og 650 bilder. Til slutt i boka er det 17 sider resultat-historikk. Lurer du på hvem som vant NM i 1951 eller i år for den saks skyld, er det bare å slå opp i O-boka.

– Er ikke egentlig papiret ute i 2017? Det er ikke særlig raskt sammenlignet med tvitring, fjesing og insting?

– Sosiale medier er flyktige, men O-boka er håndfast, smiler Vidar. – Det er en god tradisjon som både ungdommer, elite og veteraner setter pris på å bla gjennom og kose seg med.

Den store dagen
O-boka-utgiverne gleder seg til Blodslitet hvor det blir salg. I mange klubber er det også salg. Prisen pr. bok er 440 kroner. Samtlige 15 utgaver selges for 1500 kroner, og ved kjøp av flere, gis det også gode priser. 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler