Men Eggen hadde noe annet og langt viktigere

Kommentar

Litt fotball på denne fotballfrie sonen tåler vi, spesielt når teamaet er så aktuelt også for toppidretten innen o-sporten.



Birger Løfaldli, journalist i Adresseavisen, har gitt ut bok.

Den levende legenden, Nils Arne Eggen, og dagens norske landslagstrener i fotball, Per-Mathias Høgmo, er tema i en artikkel hos NRK.no under tittelen "Ryddejobben etter Eggen gjorde ham syk".

Der kan vi lese som følger om tilstanden etter at Høgmo overtok jobben som Rosenborg-trener etter Eggen:

- Rosenborg hadde ikke fysisk trener. De hadde ingen ekspertise på mental trening, og det var lite systematikk når det gjaldt testing og analyse. Det manglet mye på det jeg kaller en moderne toppklubb. Jeg ble veldig overrasket og så slik på det: I markedsavdelingen lå klubben veldig langt fremme. Når det gjaldt sport, var lite satt i system. Veldig lite», sier Høgmo.

Kanskje Eggen ikke hadde systemer og et støtteapparat større enn en skyskraper rundt seg, men i Eggens tid vant Rosenborg fotballkamper og de gjorde seg til og med bemerket ute i Europa, ikke mange norske fotballklubber og norske fotballtrenere har noe slikt på sin CV.

Norsk topporientering har alt hva Høgmo savnet i Rosenborg, og masse til.

Det var ikke få som ble sjokkerte over hvor enormt støtteapparat og hvor mange NOF-ansatte som tasset rundt og fiklet med sine smarttelefoner og tittet ned i sine papirer under verdenscupen i pinsen.

Løperne pakkes inn i bomull og har rundt seg spesialister innen en rekke områder, til og med egen husskribent og analytikere har de i sitt kostbare harem når de reiser verden rundt.

Hvordan står det så til med resultatene.

La oss si det slik; Heldigvis har Norge en mann som heter Olav Lundanes!

Og hva var det så Eggen hadde, jo evnen til å bygge lag og levere resultater - Noe som dessverre har forsvunnet fra norsk topporientering, mye som følge av svakt lederskap i det administrative og styrende apparatet og forsvunnet i et overdimensjonert byråkrati, et oppblåst støtteapparat og skyhøye skatter og avgifter lagt på ildsjelers og grasrotas innsats!




Mulig relevante artikler