Verden

Verden

Marianne Andersen - Årets O-løper

På orienteringsgallaen i Stjørdal lørdag kveld ble Marianne Andersen kåret til Årets O-løper. Samtlige medierepresentanter som stod bak prisen, var 100 prosent enige om at Andersen hadde gjort seg fortjent til tittelen etter sine prestasjoner sist sesong.
Marianne Andersen.


Marianne Andersen ble den store VM-profilen i Ungarn. Hun fikk blant annet med seg ett gull og to sølv fra mesterskapet, tok annenplassen i verdenscupen sammenlagt og det ble tre NM-gull i sin beste sesong i karrieren.

Stafettgullet rangerer hun naturlig nok høyest.
- Klart det var mest gøy med stafettgullet. Der fikk laget og jeg det etterlengtede gullet, sa hun.

 - Jeg har aldri sett henne så bra og så glad. Hun har taklet forventningspresset. I stafetten viste Marianne at hun er en killer. Vi kommer til å få mye mer glede av Marianne i årene fremover, og spesielt i Trondheim neste år. I år har hun hatt en mye bedre treningsvinter enn i fjor, og har taklet forventningspresset, mener landslagssjef Petter Thoresen.

Alt for VM i Trondheim
Marianne Andersen tar ingen sjanser foran neste års VM på hjemmebane og satte punktum for en fantastisk sesong etter verdenscupen i Sveits for en måned siden. VM-dronningen har slitt med en hissig Akilles. Derfor har hun avsluttet sesongen.

Under VM i Trondheim i august vil Andersen gjerne gå til topps, og hun legger ikke skjul på mesterskapet i Trøndelag vil bli hardt prioritet.


– Jeg kommer til å konsentrere meg om VM neste år, mer enn noen gang. Det kan være aktuelt å stå over verdenscupløp. Planen for vintertreningen er allerede i boks, men detaljene for sommeren er ikke klare. Dette må jeg diskutere nærmere med min personlige trener Jarle Ausland og landslagssjef Petter Thoresen, sa Andersen da hun avsluttet sesongen for en måned siden.

Andersen har 6 VM-medaljer, 4 i EM, 14 NM-gull og 4 kongepokaler. Men den store individuelle triumfen mangler fortsatt. Kanskje den kommer neste år?

O-president Elin Sjødin Drange delte også ut Silvas Ærespris til samme Andersen. Det er 25. gang denne hedersprisen deles ut.

Og Marianne takket igjen; - Jeg håper ikke jeg er på topp enda. Jeg har fortsatt mye å vinne.

Blir i Drammen
Andersen bor i Drammen og trives så godt på Konnerud at det er uaktuelt i det hele tatt å vurdere et klubbskifte.

Stortalentet Olav Lundanes ble nest best i kåringen, mens Anne Margrethe Hausken ble nummer tre.

Forsidebilde: Marianne Andersen med beviset for at hun er Årets O-løper.

---

Kilde: Pressemelding Norges Orienteringsforbund.

 




Mulig relevante artikler