Olav Lundanes i kjent offensiv stil på VM-uttaksløpet i Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Lundanes vant i Østerrike

Verdensmester Olav Lundanes løp inn til seier på mellomdistansen under et internasjonalt stevne i orientering i Østerrike lørdag.

Det var ekstremt krevende teknisk, sa Lundanes etter seieren der minuttet skilte ned til svensken Olle Boström.

Terrenget var preget av høy lyng, tuer og overgrodde steiner der løperne fikk det vanskelig med å få flyt med kart og kompass i alpeterrenget.

- Jeg tok det rolig i starten, på de to første postene. Deretter hadde jeg en veldig god periode i løpet, helt fram til nest siste post. Der fikk jeg en bom på nesten ett minutt, sa Lundanes selv.

Svenske Gustav Bergman ble treer, halvannet minutt bak den norske vinneren. Bjørn Ekeberg var nest beste nordmann med 8.-plass, tett fulgt av Håkon Jarvis Westergård på 10.-plass og Vetle Ruud Bråten på 13. plass.

Eirik Kamstrup Hovind ble nummer 21 og Espen Fiskum kom på 27. plass. Langdistanse står på programmet søndag i Euromeeting-stevnet.

Blant jentene ble Gøril Rønning Sund nummer seks. Fem minutter skilte opp til den svenske vinneren Maria Magnusson.

- Jeg føler at jeg har gått halve løypen. Jeg stoppet mye for å ha kontroll på orienteringen, og jeg lyktes med det. Jeg hadde lyst til å gjøre et godt løp, og da var det den beste taktikken i det superkrevende terrenget, sa Sund.

Nest beste norske kvinne var Kine Gulliksen på 15.-plass. Therese Haare endte på 18.-plass og Kine Hallan Steiwer på 25.-plass.