Konkurrentene blir rundingsbøyer på Holleia

I den nylig avsluttede O-Ringen markerte Oppsal-løperen Sigve Vågsnes seg med et par etappeseire i yngste veteranklasse. Søndag har han planer om å sette konkurrentene på plass i hovedklassens 11 km lange løype i Holleia Høstløp. Men også i de andre klassene er det ventet fine dyster i et tiltalende o-terreng.


Holleia Høstløp går i strålende terreng like utenfor Hønefoss søndag 5. august. Samlingsplass samme sted som i fjor, for de som da deltok i dette løpet.

Primus motorer for Viul Orienteringsklubbs løp er som vanlig Hans L. Werp og Leif Roger Hultgreen.

- Skjermen vinker i høstsola ved fot av koller, nord i myr og bak stein. I det fjerne blinker Skjærsjøen med sine utallige holmer og sund, reklamerer Werpen.

Mens mange arrangører pøser på med frivillige til å trekke i trådene ønsker Viul OK heller å se folket på postjakt ute i skogen. Staben er derfor ikke av den største og Hans L. Werp deler derfor en liten oppfordring med OPN.no's lesere.

- For at den fåtallige arrangørstaben ikke skal få for mye stressproblemer er det fint om du melder deg på innen torsdag kveld, men det går også veldig bra til fredag klokka 20, men klokka 21.00 fredag trekker vi startlistene. Egentlig hadde vi tenkt å være litt strenge med etternølerne, men fordi det er ferietid og folk kanskje ikke er på plass - skal nok de som har meget gode unnskyldninger - få starte også.

- Imidlertid - de som måtte melde seg sent, må regne med å starte etter kl. 12.00.

Werp forteller også at alle løyper fra D50 og H60 og oppover får kart i målstokk 1:7500.

I de såkalte hovedklassene H19 A og D19 A avgjøres The Golden Three, der det ser ut til at Pål Skogedal og Monica Berglund har festet grepet.

Men Sigve Vågsnes lover å gi gass i den 11 km lange løypa.

Til arrangørene har han med et smil fortalt at han skal bruke resten av feltet som rundingsbøyer.

Ellers forteller Hans L. Werp at veterankunstner Birger Hammerstad (83) har laget motivet for årets løp, "Skogshulder fra 1950-tallet". Forfatteren Thor Gotaas har igjen donert en eske trykksaker fra sin produksjon og for eliten er det mange og ekstra fine premier.

- Forøvrig byr vi på naturens egen storskjerm og deltagerne skal slippe støy fra høytalere, poengterer Werp.

Mens det altså er Viul OK som arrangerer løpet sørger Fossekallen IL også denne gangen for salget, og Ingeborgs sjokoladekake er det etter sigende vanskelig å slå.

På toppen av det hele byr Aklangen på gode bademuligheter etter løpet og sist men ikke minst trekker Hans L. Werp et ess opp av ermet.

- Løkåsen, der alle veteranløypene går, MÅ være Østlandets fineste o-terreng. Hvis det ikke rykker i gamle o-bein i et slikt terreng, fins det ikke håp.

Innbydelse til Holleia Høstløp

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler